Twee vermiste personen bij Cala Portinatx

22 januari 2020 Redactie 2170
Twee vermiste personen bij Cala Portinatx

The Civil Guard is op zoek naar een vermiste man in het gebied van Cala Sant Vicent, in de gemeente Sant Joan, de tweede nadat een andere man sinds gisteren als vermist is opgegeven in het gebied van Portinatx.

De zoektocht van de eerste vermissing is gericht op Cala Portinatx, waar de motor van de jongeman is gevonden. Het was de kapitein van de boot die om middernacht de hulpdienst belde toen hij zag dat zijn metgezel niet terugkwam.

Het zoeken wordt zowel over land, met agenten van de Burgerwacht, Civiele Bescherming en Lokale Politie, als over zee, met een boot van de Burgerwacht. Burgerwacht agenten vliegen momenteel over de kust van Portinatx, in Sant Joan, per helikopter om te proberen de vermiste 25-jarige Britse burger te lokaliseren.

Volgens de Guarida Civil is de vermiste tweede man een 41-jarige inwoner van het eiland die gisteren om 15.00 uur voor het laatst werd gezien. Onderzoekers vermoeden dat deze man in zee is gevallen als gevolg van de sterke golven veroorzaakt door de "Gloria"-storm. De Guardia Civil zoekt in dezelfde gemeente ook naar een 25-jarige Britse staatsburger die gisteren in Portinatx is verdwenen.