Tweede schildpad nest gevonden op Ibiza

31 juli 2019 Redactie 2062
Tweede schildpad nest gevonden op Ibiza

Een schildpad heeft 102 eieren gelegd op Platja d'es Cavallet in het Parc Natural de ses Salines in Ibiza. Dit is het tweede nest van een zeeschildpad aan de Ibizaanse kust.

Nog een schildpad heeft een nest met eieren achtergelaten op Ibiza. Dit is de tweede schildpad dit seizoen die naar Ibiza komt om te broeden. De eieren worden beschermd door een omheining en bewaking en de schildpadden zullen naar verwachting binnen 50 of 60 dagen uitkomen.

De vorige en eerste schildpad die eieren legde op Ibiza vond plaats op 26 juli in Platja d'en Bossa, toen een grote schildpad 58 eieren legde. De politie bewaakte de plek om te voorkomen dat ze schade zouden lijden door het aantal mensen dat getuige was van het leggen van de eieren. Milieuagenten en personeel van het Centre for the Recovery of Marine Species (CREM) hebben de eieren naar een veiligere plaats gebracht, binnen de grenzen van het Par Natural de ses Salines.

De zeeschildpad is een kwetsbare diersoort en het is niet gebruikelijk dat hij op Ibiza broedt, aangezien het de eerste schildpadnesten zijn die op de Balearen is geregistreerd en ten oosten van de Middellandse Zee ligt.