Uitbuiters vrouwen gepakt

21 oktober 2014 Redactie 256

[caption id="attachment_15864" align="alignleft" width="300"]vrouwen-uitbuiters Bij de aanhouding in beslag genomen goederen[/caption]

MADRID / IBIZA - De Spaanse politie heeft in Madrid, Burgos en op Ibiza in totaal tien Nigerianen aangehouden op verdenking van de uitbuiting van vrouwen. Eén aanhouding vond plaats op Ibiza.

De Nigerianen dwongen de vrouwen onder andere tot prostitutie in verschillende clubs. Vier vrouwen deden aangifte en brachten de zaak aan het rollen. Een afgevaardigde van de regering en tevens hoofd de Provinciale Brigade Vreemdelingen in Madrid, Cristina Cifuentes, meldde dit vanmorgen in een persconferentie. Alle aangehouden personen zijn afkomstig uit Nigeria; zes vrouwen en vier mannen. De vrouwen die werden misbruikt werden onder valse voorwendselen naar Spanje gelokt en vervolgens werden hun paspoorten afgenomen en werd hun familie bedreigd met voodoo als ze zich niet beschikbaar stelden voor prostitutie. Er werden foto's gemaakt van de vrouwen die in een speciale gids kwamen te staan zodat de 'klanten' konden kiezen welke vrouw ze graag wilden.