Uitgaan op een budget

01 maart 2020 Redactie 1909
Uitgaan op een budget

Ibiza biedt een party scene als geen ander - het is een deel van wat het eiland zo beroemd maakt. Met eindeloze keuzemogelijkheden kan het prijzig worden. Alleen, je hebt heel wat opties om er het beste uit te halen en je rekening niet leeg te laten stromen.

We hebben een aantal tips verzameld over hoe je het meeste uit Ibiza's bruisende clubscene kunt halen voor minder dan je zou denken. Het gaat niet om rijk zijn, maar om slim zijn.

Bekijk de gratis feesten
Ja, je ziet dit woord vrij weinig. Sommige verbazingwekkende locaties bieden gratis feesten rond het eiland. Het is gewoon een kwestie van weten over hen. Het ultieme strandfeest, bijvoorbeeld is niet verder dan Bora Bora in Playa d'en Bossa. Met zes dagen per week gratis feesten, zou dit feest op ieders lijst moeten staan. De prijzen van de drankjes zijn hier ook zeer redelijk. Rondom de zonsondergangstrook van San Antonio kun je een aantal bloeiende bars tegenkomen die 's nachts tot leven komen met muziek. Plaatsen als Café Del Mar en Café Mambo - een van de bekendste locaties op het eiland - bieden de perfecte gratis pre-party plekken om je in de stemming te brengen voor de nacht. Café Mambo biedt elke avond gratis live dj-sets aan. Fatboy Slim, Roger Sanchez en Camelphat hebben tot nu toe de decks gesierd dit seizoen, dus dit is zeker een feest dat je niet wilt missen.

Als je op zoek bent naar iets meer offbeat, kijk dan eens naar Pikes. De locatie is beroemd geworden door de iconen van de jaren '80 en behoudt zijn prestige. Je kunt verwachten dat je achter de dekken een aantal zwaargewichten uit de industrie kunt zien. Hoewel de meeste feesten gratis zijn, vragen sommigen wel om een donatie aan een gekozen liefdadigheidsinstelling op de deur.

Een andere favoriete freebie is Guy Gerbers party RUMORS. Het evenement is aan het begin van het seizoen verhuisd naar Las Dalias en heeft onze zondagen rijk aan diepe huizen gehouden. Tot zondag 25 augustus is dit een geweldig feest om uit te zoeken, ook als je geen budget hebt.

Of anders kunt je naar Shadows met Magdalena en de meest illustere gasten acteren op vrijdag in Cova Santa. Het is gratis tot 21:00 uur en gaat de hele nacht door.

 

Stap aan boord van Boat Party Packages
Een dagje uit op zee om de cocktails achterover te slaan en te feesten met enkele top DJ's op het eiland is een belangrijk onderdeel van de meeste vakanties op Ibiza. Met een beetje onderzoek, kun je een aantal geweldige aanbiedingen vinden die niet alleen de boot party, maar ook de toegang tot meerdere grote feesten in de beroemde super-clubs van Ibiza's omvatten.

Met een IBZ Ibiza online ticket kun je genieten van vier uur waanzin op de boot en dan op donderdag (na middernacht en voor 01:00 uur) naar Hï Ibiza gaan voor Afterlife of op elke dag in Ushuaïa (voor 18:00 uur en op zaterdag voor 16:00 uur) - aan jouw de keuze.

Float Your Boat heeft ook een aantal geweldige ticket aanbiedingen op maandag, woensdag en zaterdag, dus het maakt niet uit welke dagen je hier bent. Elk arrangement varieert afhankelijk van welke clubs je gratis toegang kunt krijgen, maar de lijst bevat Hï Ibiza, Ibiza Rocks Hotel en O Beach, dus je kunt genoeg plaatsen van de emmer lijst aanvinken en dit alles met één ticket, perfect.

Early-bird kaartjes kopen
Als je weet dat jij je zomervakantie op Ibiza zult doorbrengen, ga dan eerst kijken naar wat je de maanden ervoor wilt gaan doen. Januari tot april is het ideale moment om vroegboekkaarten tegen een gereduceerd tarief te bemachtigen. Niet alleen zal het ticket goedkoper uitpakken, maar door vooraf te kopen heb je meer tijd om deze kosten te budgetteren, zodat je bij aankomst je euro's kunt besparen voor de sangria.  Hoewel nog niet alle data zijn aangekondigd zo vroeg in het jaar, beginnen sommige dat wel te doen. Bekijk Amnesia's closingsparty early-bird deal en ontdek het zelf.

Vroegtijdige toegangstickets krijgen
Niet te verwarren met early-bird tickets, vroeg-toegangskaarten geven je toegang tegen een gereduceerd tarief als je voor een bepaalde tijd aankomt. Een vroeg toegangsticket in handen krijgen kan helpen om een paar euro's te besparen en het voegt meer waarde toe aan de ervaring als je langer de tijd krijgt om nieuwe DJ's te rave en te ontdekken. Het is een win-win situatie. Superclubfeesten zoals ABODE en Pyramid in Amnesia, Glitterbox in Hï Ibiza, ANTS in Ushuaïa en Children of the 80s in het Hard Rock Hotel Ibiza zijn slechts enkele van de bekende feesten die bekend staan om deze spaarzame tickets.