UK levert hoogst aantal overzeese bezoekers

24 november 2019 Redactie 716
UK levert hoogst aantal overzeese bezoekers

Het Ibiza Toeristenbureau heeft de meest recente statistieken over het toerisme bekendgemaakt en heeft zijn inzet uiteengezet om zijn positie als aantrekkelijke vakantiebestemming voor Britse vakantiegangers verder te versterken.

Tijdens een persconferentie tijdens de World Travel Market die vandaag plaatsvond, presenteerde Vicente Marí Torres, voorzitter van de Eilandsraad van Ibiza, samen met de directeur van de Eilandsraad van Ibiza, Juan Miguel Costa, de meest recente cijfers over het luchtverkeer, die laten zien dat het aantal passagiers dat maandelijks naar de luchthaven van Ibiza arriveert, blijft toenemen. Van januari tot september 2019 kwamen meer dan 3,54 miljoen bezoekers per vliegtuig naar Ibiza, wat neerkomt op een lichte jaarlijkse stijging (0,61%) in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

Specifiek kijkend naar de statistieken van het Verenigd Koninkrijk, verwelkomde Ibiza meer dan 871.000 reizigers van Britse luchthavens tijdens de genoemde periode. De voorspelde eindejaarscijfers voor het toerisme laten zien dat het Verenigd Koninkrijk opnieuw het hoogste aantal buitenlandse bezoekers aan Ibiza zal leveren.

Ibiza verwelkomt elk jaar meer bezoekers, de reden waarom de strategie van het Ibiza Toeristenbureau het eiland het hele jaar door als een bestemming wil promoten, niet alleen in de zomermaanden.

Juan Miguel Costa, directeur van de Eilandsraad van Ibiza, zei: "Ibiza is grotendeels afhankelijk van het Britse toerisme en ondanks de onzekerheden van Brexit, zullen ze de komende maanden nog veel meer Britse bezoekers verwelkomen.

"Ibiza is al decennialang een traditionele Britse vakantiebestemming, in feite komen veel van onze toeristen jaar na jaar naar het eiland, alleen of met hun familie en vrienden - zij zijn zeer loyaal aan ons en wij zijn ook aan hen toegewijd. Onze toeristen zijn deel van de familie geworden, Ibiza is een deel van u.".