Uniforme richtlijn beachclubs

24 juli 2012 Redactie 208

beachclub-ibiza-ushuaiaDe gezamenlijke burgemeesters zullen op zeer korte termijn gemeenschappelijke afspraken gaan maken over de definitie van het nieuwe fenomeen beachclubs, zo weet Neus Mari Berris, burgmeester van Sant Josep, te melden.

Er zullen uniforme regels komen over wat wel en niet mag en waar de beachclubs zich aan dienen te houden. Om te voorkomen dat niet alle gemeentes dezelfde verordeningen hebben is besloten om alle gemeentes op het eiland op één lijn te zetten voor wat betreft de regelgeving. Nu nieuwe llei van Toerisme introduceert de definitie van "beach clubs" op verzoek van de instellingen Ibiza, de Balearen regering, dat de creatie figuur om het nieuwe concept van de "Beach Club" te definiëren gevraagd. Nu, de gemeenten van het eiland en de Consell eens volgende week, onder de Consell d'burgemeesters, aan de ontwikkeling van uniforme regels regelen de activiteit van deze inrichtingen.

Nu de beachclubs uitgroeien tot complete clubs zullen de regels moeten worden aangepast om te voorkomen dat zaken zoals veiligheid en overlast niet in het geding komen. Omdat de wet hier niet juist in voorziet, zullen de burgemeesters gemeentelijke verordeningen maken die goed aansluiten op het algemene beleid.