Vaccinatieplan COVID-19 op Ibiza en Formentera

26 februari 2021 Redactie 764
Vaccinatieplan COVID-19 op Ibiza en Formentera

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vorige week vrijdag het vaccinatieplan tegen COVID-19 op de Balearen openbaar gemaakt. Zoals beschreven op sociale media, zijn de vaccinatiegroepen onderverdeeld in zes groepen:

- Groep 1: gebruikers en gezondheids- en sociaal-gezondheidspersoneel van de woningen.

- Groep 2: eerstelijns gezondheids- en sociaal-gezondheidsmedewerkers.

- Groep 3: overig gezondheids- en sociaal-gezondheidspersoneel.

- Groep 4: grote onafhankelijke personen en primaire zorgverleners.

- Groep 5: ouder dan 80 jaar.

- Groep 6: essentiële werknemers:

6A- Veiligheidstroepen, noodsituatie en strijdkrachten

6B- Leraren en ander personeel van kleuteronderwijs en speciaal onderwijs

6C - Leraren en ander personeel van het basis- en voortgezet onderwijs.

Op dit moment zijn de exacte vaccinatiedata niet bekend, hoewel het ministerie heeft benadrukt dat mensen zullen worden gebeld om in te delen op een bepaalde tijd.

Op Mallorca zijn de beschikbare punten Son Dureta, de Polideportivo Germans Escales, de polideportivo Mateu Canyelles de Inca en de Hipódromo de Manacor. In Menorca, het beursterrein van Mahón en de multifunctionele zaal Canal Salat in Ciutadella. Op Ibiza het beursterrein, de congressen en het sportcentrum Es Pratet. De locatie van Formentera is nog niet bekend.

Met betrekking tot het type vaccin identificeerde Sanidad woensdag vier prioriteitsgroepen in de vaccinatiestrategie: mensen van 70 tot 79 jaar, mensen van 60 tot 69 jaar, hoogrisicopatiënten onder de 60 en ook een algemene populatie van 45 tot 55 jaar. De hoogrisicopatiënten onder de 60 zullen het Pfizer- en Modernavaccin krijgen. De groep van 45 tot 45 jaar zal het AstraZeneca-vaccin krijgen.

Het AstraZeneca-vaccin is uitsluitend bedoeld voor mensen ouder dan 18 jaar. Het wordt in twee doses toegediend. De tweede doses kan tussen vier en twaalf weken na de eerste doses worden gegeven.

Er moet nog worden bepaald welk vaccin zal worden toegediend aan de bevolking tussen de 55 en 60 jaar zonder voorafgaand onderzoek.