Vamos a la playa, Cala D’Hort

01 september 2021 Redactie 503
Vamos a la playa, Cala D’Hort

Nog niet voldoende stranden bezocht of zoek je er nog één voor op je to- do lijstje op vakantie? Dan is Cala D’Hort er één om niet te missen! Dit strand is zo uniek om zijn uitzicht, namelijk het welbekende Es Vedra.

 

Es Vedra is een ongeveer 400 meter hoge rots die vanwege zijn hoge concentratie mineralen en metalen een extreem hoog magnetisch veld heeft. Volgens de legende van de rots is dit merkbaar over heel het eiland en geeft dit het gehele eiland een magisch gevoel.

 

Cala D’Hort is om bovenstaande reden dan ook één van de bekendere baaitjes van het eiland. De rots waar het strand uitzicht over heeft licht slechts op een paar honderd meter van het strand. The perfect spot dus om te genieten en een beetje cultuur te snuiven. Het moet wel een redelijk mooie dag zijn, dan zie je de rots goed. Het strand zelf is ongeveer 200 meter lang en bestaat voor de helft uit zand en de helft uit kiezenstenen. Het water is mooi helder, neem je snorkel dus mee! Ook dit is een toeristische trekpleister en kan het hierom voornamelijk in het hoogseizoen nogal druk zijn.

 

Ben je hier met je liefje? Dan is dit de spot waar je s ’avonds van een romantische zonsondergang kan genieten. Je zal niet de enige zijn, maar het is zeker de moeite waard. De baai staat bekend om zijn schitterende zonsondergang waar je toch wel op één van de mooiste plekjes zit op het eiland. Op een kleedje, met een glas champagne kijkend naar Es Vedra, wie wil dat nou niet?

 

Ook hier kun je, al zeg ik het zelf, één van de beste paella eten van het eiland! Er bevinden zich hier 2 restaurants waar vooral vis op het menu staat: Es Boldado en El Carmen. Let op, reserveer op tijd in het hoogseizoen!

 

Handig om te weten? Je kunt ook hier weer ligbedjes en parasols huren om je bezoek comfortabeler te maken. Hou er rekening mee dat het in het hoogseizoen erg druk is en je vrij vroeg moet zijn om er één te kunnen bemachtigen! Ook is er op dit eiland een strandwacht aanwezig.

 

Het strand is goed te bereiken met de auto, vanuit Ibiza- stad is het ongeveer 25 minuten rijden. Er is geen parkeerplaats beneden bij de baai, maar je kunt hier langs de weg parkeren. Ook is er bovenaan de weg een parkeergelegenheid. Let wel op dat je ook naar beneden moet!  

 

Fotobron: ibizaspotlight.com