Vanaf vandaag 1 juli de regel voor minder auto's van kracht op Formentera

01 juli 2019 Redactie 809
Vanaf vandaag 1 juli de regel voor minder auto's van kracht op Formentera

De historische maatregel die de toegang van motorvoertuigen tot Formentera beperkt, is deze maandag 1 juli ingegaan. Formentera is het eerste Spaanse grondgebied geworden dat een maximumquotum heeft vastgesteld voor de toegang voor vrachtwagens, auto's en motorfietsen met het oog op het behoud van zijn natuurlijk erfgoed.

"Het is een maatregel gericht op duurzaamheid. Het is een project dat op een vastberaden en moedige manier inzet op duurzaamheid. We zijn er heel duidelijk van overtuigd dat als we niet in deze richting werken, we geen toekomst hebben, want het is een eiland waar het landschap de belangrijkste troef is’’ aldus Alejandra Ferrer.

In dit verband benadrukte de voorzitter dat de werkzaamheden van het ministerie van Mobiliteit (aangezien het ook de uitvoering van het mobiliteitsplan betreft) en Toerisme zijn overeengekomen met de verschillende werkgevers en verenigingen van Formentera. "Het mobiliteitsplan moet het evenwicht van deze verordening waarmaken, zodat het voor toeristen en bewoners mogelijk is om samen te leven", voegt Ferrer toe.

De minister van Mobiliteit, Rafael Gonzalez, heeft van zijn kant uitgelegd dat de grens voor de belangrijkste maanden van het zomerseizoen 2019 vorig jaar is gesteld op de grenswaarde die vorig jaar is vastgesteld, zodat er in juli en augustus niet meer motorvoertuigen op de wegen van Formentera zullen rijden dan degenen die dat in het verleden al hebben gedaan.