Vanaf zaterdag 14 augustus verplichte negatieve test of vaccinatie sport- en culturele evenementen

15 augustus 2021 Redactie 458
Vanaf zaterdag 14 augustus verplichte negatieve test of vaccinatie sport- en culturele evenementen

Vanaf gister zijn personen ouder dan 12 jaar verplicht een bewijs te overleggen van een vaccinatie, het overwinnen van de ziekte of een negatieve COVID-test die maximaal 48 uur voorafgaand aan het evenement is uitgevoerd. Deze maatregel geldt voor de Balearen en grote (culturele) sportevenementen van 1.000 mensen binnen of 5.000 mensen buiten.

 

De maatregel is op 2 augustus door de regeringraad goedgekeurd in het kader van de strategie om de overdracht van COVID in te dammen. Vanaf 14 augustus zijn de sportieve en culturele evenementen weer toegestaan met een maximale capaciteit van 50 procent, wat bovenstaande inhoud (1.000 mensen binnen en 5.000 mensen buiten). Daarnaast kan de directie toestemming vragen om de maximale capaiteit van evenementen te verhogen op basis van een risicobeoordeling van de activiteit en de situatie waar de epidemie zich dan in verkeerd.

 

De Superior Courts of Justice van Andalusië, de Canarische Eilanden, Cantabrië en Galicië hebben de maatregel ongedaan gemaakt die de verplichting omvatte om het COVID-19-certificaat te overleggen om toegang te krijgen tot hotels  en uitgaansgelegenheden in bepaalde gebieden met een hoge besmettingsgraad Op dit moment zijn de Balearen de enige die dit 'covid-paspoort' handhaaft om grotere (culturele sport) evenementen te betreden.