Vandalisme en agressie bij het parkeerterrein van Cala Salada

10 juli 2019 Redactie 1846
Vandalisme en agressie bij het parkeerterrein van Cala Salada

De werknemers van de parkeerplaats bij het strand van Cala Salada, klagen over de toeristen. Zodra de parkeerplaats vol is worden ze bedreigd, stappen mensen uit en schreeuwen ze dingen naar de parkeerwachters.

Sinds tien uur in de ochtend verbiedt een bord met het woord "compleet" in het rood de doorgang voor auto's die niet van de bewoners van dit gebied zijn. Sommige toeristen reageren agressief op de situatie, volgens de controleurs van de parkeergarage. "Iedereen wil met de auto naar het strand en er zijn niet genoeg plaatsen voor alle voertuigen. Dus ze beledigen ons, gooien elke dag de hekken om en zelfs sommige komen ons aanvallen", zegt Rafael Lopez, parkeercoördinator, die een van de beschadigde hekken laat zien die hij achter de bewakingscabine heeft gehouden. "Er zijn zelfs momenten geweest dat ik moest weglopen", legt Fabián Campello uit. "Mensen zijn erg agressief. Ze weten niet hoe ze hun woede moeten beheersen. We zijn genoodzaakt om de Guardia Ci 4 of 5 keer per dag te bellen", zegt de coördinator van de toegang tot de parkeerplek.

Mensen die hun auto niet op de parkeerplaats kunnen laten staan, moeten terug naar het Can Coix sportcentrum, waar ze een gratis en grote parkeerplaats vinden die groot genoeg is. Eenmaal daar moeten ze onder de zon wachten op een bus die hen naar het strand brengt. De reis van twee kilometer kost 1,90 euro per persoon. Veel toeristen zijn hier helemaal tevreden mee en vinden het zelfs fijn. Andere toeristen vinden het belachelijk dat ze voor die bus moeten betalen.