Vanuit Oostende naar Ibiza

28 oktober 2016 Redactie 276

luchthaven-oostendeIBIZA - Wie de komende zomer vanaf Oostende naar Ibiza wil vliegen, die kan terecht bij de luchtvaartmaatschappij TUI. Deze heeft de route tussen de twee plaatsen opgenomen in haar programma.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Touroperator TUI en haar luchtvaartmaatschappij TUI fly lanceren vier nieuwe bestemmingen: Almeria en Ibiza in Spanje, Chania in Kreta en Faro in Portugal. Dat brengt het aantal bestemmingen vanuit Oostende naar negentien, een absoluut record. Ook het aantal vluchten naar Mallorca, Alicante, Malaga en Kos wordt uitgebreid.

Vanaf de lente van 2017 kan je twee keer per week vliegen naar Ibiza vanaf 59,99 euro.

"We blijven geloven in het belang van regionale luchthavens", zegt Pieterjan Rynwalt, woordvoerder bij TUI. "Ibiza is bijvoorbeeld een zeer populaire en hippe bestemming."

Luchthavendirecteur Marcel Buelens is uiteraard opgetogen met de uitbreiding van TUI.

"Hun zet bevestigt mijn theorie dat regionale luchthavens aan belang winnen, vooral omwille van mobiliteitsredenen", zegt luchthavendirecteur Marcel Buelens.

"Nu biedt TUI een wel heel mooi vakantiepakket aan. Intussen blijven we gesprekken voeren met kleinere regionale luchtvaartmaatschappijen, om landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk te kunnen aandoen. Dat is vooral met het oog op zakenmensen. Nu zijn er heel wat zakenmensen die in Zaventem op hotel blijven de dag voor hun reis, omdat ze anders vast komen te zitten in de file. Maatschappijen zoals Ryanair en EasyJet zullen niet naar Oostende komen, omdat ze enerzijds een aanval zouden betekenen op de aanwezigheid van TUI en anderzijds geen regionale luchtvaartstrategie hebben."

Bron: hln.be
[/s2If]