Varen naar Ibiza

10 juni 2015 Redactie 3926

trasmapi-nieuwe-ferryIBIZA - Als je vanaf het vaste land in Spanje naar Ibiza wilt reizen, dan kan je kiezen voor een reis per veerboot. Je kunt met de boot vanuit de haven van Barcelona, Denia en Valencia op het vasteland van Spanje, vanuit de haven van Palma op het eiland Majorca of vanaf het eiland Formentera naar Ibiza.

Een boottocht naar Ibiza is ook leuk om de tocht zelf. Op de boot is veel te doen, zoals de vertoning van films, entertainment door dj's (in de zomermaanden) en er zijn verschillende bars en restaurants aan boord.

Trasmediterranea verzorgt 9 veerboot overtochten naar Ibiza vanuit de haven van Barcelona, met een vaartijd van ongeveer 7 uur. Daarnaast varen Trasmediterranea veerboten 4 keer per week naar Ibiza vanuit Palma, waarbij de vaartijd 2 uur en 20 minuten in beslag neemt. De veerbootmaatschappij exploiteert eveneens 7 keer per week een veerdienst naar Ibiza vanuit Valencia, vaartijd ongeveer 3 uur.

Balearia verzorgt 14 keer per week een veerboot overtocht naar Ibiza vanuit Denia, vaartijd 2 uur. Balearia biedt eveneens 4 keer per week een veerboot overtocht aan naar Ibiza vanuit de haven van Palma met een vaartijd van 2 uur. Tot 22 keer per week varen de Balearia veerboten naar Ibiza vanaf het Balearen eiland Formentera, vaartijd 30 minuten. De veerboot maatschappij vaart ook 4 keer per week vanuit Barcelona en 2 keer per week vanuit Valencia naar Ibiza, vaartijd respectievelijk 7 uur en 5 uur en 15 min.

Je kunt op de veerboten uiteraard je eigen vervoermiddel meenemen van fiets tot vrachtwagen, maar je kunt ook alleen als passagier mee uiteraard. En als je wilt reizen met huisdieren dan zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om je dieren mee te nemen op de boottocht.

Het is wel zaak dat je van tevoren je tickets koopt. Via onze Direct Ferries service kan je eenvoudig kiezen welke oversteek je wilt maken, hoe lang deze duurt en hoeveel het kost.