Veel mis bij autoverhuurders

23 mei 2016 Redactie 244

autoverkoopIBIZA - Net aangekomen op je vakantiebestemming en dan blijkt die geregelde huurauto toch net even wat duurder dan in de advertentie. Er gaat nog steeds veel mis bij autoverhuurders.

En aan die wantoestanden moet nu toch echt een einde aan komen, vindt de Consumentenbond. De bond strijdt al een bijna een jaar tegen de misleidende praktijken van veel aanbieders van huurauto's.

Deze autoverhuurbedrijven beloofden toen al beterschap, nadat de branche was aangesproken door de Europese Commissie. Maar daarvan is nog veel te weinig te merken, vindt de Consumentenbond, dat daarom naar de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) is gestapt.

Nog steeds worden huurauto's aangeboden tegen stuntprijzen, terwijl pas later blijkt dat daar nog verplichte kosten zoals (dure) verzekeringen bijkomen. Dat staat dan wel in de kleine lettertjes, maar die zijn dan vaak alleen in het Engels. Een andere valkuil is dat de huurder vaak bij thuiskomst verrast worden met creditcardafschrijvingen voor brandstof of schade. Vaak is die schade niet veroorzaakt door de huurder, maar probeert het autoverhuurbedrijf hem die wel in de schoenen te schuiven.

En we zeggen het nog maar een keer: allemaal zaken die je bij Ibizavandaag Autoverhuur niet tegen zult komen. Bij ons huur je een auto voor de prijs die je online kunt bekijken en zijn er geen addertjes onder het gras. Ook ontvang je absoluut geen onverwachte rekeningen achteraf, of spookafschrijvingen van je creditcard.

www.ibizavandaagautoverhuur.nl