Verbeterde werkomstandigheden bij de politie in San Antonio

26 januari 2020 Redactie 797
Verbeterde werkomstandigheden bij de politie in San Antonio

Sant Antoni heeft ontkend dat er een lek is bij agenten van de lokale politie, zoals de oppositie beweert, en dat er sprake is van wijdverbreide ontevredenheid onder de agenten over het overheidsteam van de gemeenteraad.

Volgens het raadslid dat verantwoordelijk is voor dit gebied, Neus Mateu, is het waar dat vier agenten van plan zijn om de macht te verlaten, maar de redenen "hebben niets te maken met mogelijke ontevredenheid over het beleid" ontwikkeld door het gemeentelijke overheidsteam.

Deze agenten, aldus Mateu, voerden hun functie tijdelijk uit in Sant Josep "en hun wens was, vanaf het begin, om een permanente positie in die gemeente te krijgen".

Wat betreft de informatie van de oppositie, waarin zij verzekerde dat vijf andere agenten van plan waren het korps te verlaten, heeft de lokale politie deze beschreven als "drogredenen", aangezien "niemand enige vorm van ontevredenheid of interesse in het verlaten van de dienst heeft getoond", wijzen zij erop.

In feite heeft het stadhuis van Sant Josep nu drie politiemannenposities aangeboden "en niemand van de Sant Antoni politiemacht heeft enige interesse getoond", zei het stadhuis. Aan dit alles moeten we, zoals gemeld, toevoegen dat de gemeenteraad "in de loop van dit jaar negen nieuwe lokale politieposities zal krijgen.