Verdachte opgepakt met meer dan één kilo hasj

30 april 2019 Redactie 749
Verdachte opgepakt met meer dan één kilo hasj

Agenten van de Nationale Politie hebben in de haven van Gandía een man van 27 jaar, van Spaanse afkomst, gearresteerd om na te gaan of er een arrestatiebevel was en of er een arrestatiebevel van de strafrechtbank van Palma de Mallorca, nummer 8, voor een misdrijf van het rijden onder invloed van alcohol of verdovende middelen was. Bovendien wordt hij ook beschuldigd van een vermeende misdaad tegen de volksgezondheid na het vinden van een totaal van 18 hasjplaten met een gewicht van ongeveer 1.800 gram toen hij op het punt stond om naar Ibiza te reizen.

De gebeurtenissen deden zich voor deze dinsdagochtend, toen de agenten die de preventiewerkzaamheden uitvoerden, door Kamer 091 werden verzocht om naar de haven van Gandía te gaan, wetende dat op de veerboot naar Ibiza een persoon aan boord zou gaan die een aanhoudingsbevel had. Onmiddellijk gingen de politieagenten naar de plaats en nadat ze de verdachte, die met zijn auto reed, hadden gevonden, hielden ze hem tegen en identificeerden hem. De agenten vonden aan de binnenkant van zijn schoenen,  twee platen hasj in elk van hen, en nog twee platen onder de broek met een riem. Het totale gewicht van de zes platen was iets meer dan een halve kilo.

De agenten arresteerden hem ook voor een misdaad tegen de volksgezondheid en namen zijn auto in beslag, die naar het gemeentelijke voertuigdepot in Gandía werd gebracht.

Uren later gingen de politieagenten samen met de gearresteerden naar het depot om de auto te doorzoeken waarin ze in totaal 12 hasjplaten vonden, waarvan vier verborgen in de bodem van het stuurwiel in de buurt van de pedalen en achter de bekleding, en de andere acht verborgen in het dak van de auto tussen de bekleding en de plaat. Het gewicht van de 12 platen bedroeg meer dan één kilogram.