Verdachte van moord in 2017 voor de rechtbank

29 september 2019 Redactie 743
Verdachte van moord in 2017 voor de rechtbank

Vanaf maandag begint het proces tegen de beschuldigde van de moord op een 57-jarige Zwitserse man die leefde in een kraakpand in het voormalige dolfinarium van ses Salines, een verlaten complex, gelegen in de gemeente Sant Josep, Ibiza.

De Volksrechtbank zal P.B. berechten, een 53-jarige Belg voor wie het Openbaar Ministerie 18 jaar gevangenisstraf vraagt voor een moord misdrijf. De verdachte woonde met het slachtoffer in het verlaten gebouw en zit in de gevangenis sinds twee dagen na het misdrijf, dat op 21 maart 2017 om zes uur 's ochtends plaatsvond.

Volgens het openbaar ministerie viel de verdachte het slachtoffer aan met een "grote" ijzeren staaf. Hij sloeg hem met "grote kracht" op het hoofd en de borst, wat zijn dood tot gevolg had, pleit voor de vervolging in zijn aanklacht. Als gevolg van de klappen stierf het slachtoffer.

Het proces begint om 9.00 uur in de Audiencia de Palma met de samenstelling van de jury en de hoorzitting zal plaatsvinden met het voorlezen van de geschriften van de partijen, die zal worden gedaan door de advocaat van de administratie van justitie, de uitleg die de vertegenwoordigers van de partijen zullen geven aan de jury, het voorstellen van de bewijzen en het verhoor van de verdachte.