Verdeelde meningen over Vara de Rey

22 juli 2013 Redactie 260

terras-vara-de-reyMet het oog op de op hande zijnde hervorming van de Vara de REy in Ibiza stad in oktober dit jaar, zijn de meningen van mensen over de reconstructie verdeeld.

In het plan is onder andere opgenomen om het gebied autovrij te maken en er zullen veel meer terrassen komen op het plein in de stad. Zes bedrijven hebben inmiddels een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een terras op het bekendste plein van Ibiza. Drie vergunningen zijn inmiddels al afgegeven, maar sommigen wachten nog met het plaatsen van een terras tot na de reconstructie.

Een rondgang langs bewoners in de omgeving en bezoekers laat nogal wat verschillende meningen horen. Sommigen verwachten meer (geluids-)overlast met de komst van de terrassen terwijl anderen verkeersproblemen verwachten na de afsluiting van de Vara de Rey. Er zijn mensen die de gemeente verwijten maken dat het ze alleen maar om het geld te doen is in de stad en dat dit ten koste van de authenticiteit gaat. Maar veruit de meeste mensen laten gelukkig een positief geluid horen en zijn blij met minder auto's in het gebied en stellen dat het zeker niet slecht is voor het imago van de stad om er een mooi plein met terrassen bij te krijgen.