Verdwijning op Formentera nogsteeds niet opgelost

27 maart 2019 Redactie 1025
Verdwijning op Formentera nogsteeds niet opgelost

Medewerkers en familieleden van Simón Alejandro Montoya Cruz, 30 jaar oud, hebben gemeld dat hij vermist is na afgelopen weekend op vakantie te zijn geweest in Barcelona. De man, afkomstig uit Caracas (Venezuela) en woonachtig in Barcelona, kwam op vrijdag 22 maart aan in de Pitiüses en zou op maandag 25 maart terugkeren naar Barcelona.

Een collega heeft laten weten aan de politie van de Generalitat de Catalunya, dat Simón Alejandro Montoya niet bij zijn baan bij het hoofdkantoor van Coca-Cola in Esplugues de Llobregat op kwam dagen.

De verdwenen persoon heeft een blanke huid en is tussen de 1,75 en 1,80 meter groot. Er is geen bewijs dat hij een ziekte heeft. Op zondag heeft hij voor het laatst telefonisch contact gehad met zijn broer, die in Galicië woont. Sindsdien is zijn telefoon uitgeschakeld of buiten bereik en beantwoordt hij geen tekstberichten. Zijn collega's hebben zijn flat gecontroleerd waar hij alleen woont in de Catalaanse hoofdstad. Hier is hij ook niet aangetroffen. De neef van Simón vertelde dat hij voor het laatst op maandag in een bar op Formentera ontbeten had.

"Hij moest de kamer van het hostel op maandagmiddag afleveren, maar is nooit komen opdagen. Ze zagen hem ontbijten in een bar in het dorp en niemand weet meer. Al zijn spullen liggen nog in de kamer," zei Francisco Candamo. Simón Alejandro huurde wel een motorfiets, hierdoor is het vermoeden dat hij een ongeluk heeft gehad en ergens in het oosten van Formentera bevind.