Verenigde clubs wachten tevergeefs op rapporten

17 september 2013 Redactie 232

die-hardTwee en een halve maand geleden verzocht de Vereniging van discotheken op het eiland via hun advocaat afschriften van de rapporten die de gemeente San Jose op heeft gemaakt inzake controles en klachten over illegale clubs.

De vereniging hoopt op deze manier een beeld te krijgen van de rechtshandhaving door de bestuurders. In het kader van de wet openbaarheid bestuurders moeten de klachten en uitgevoerde controles ingezien worden maar de gemeente verzuimt keer op keer met allerlei smoezen om de papieren te overhandigen. Zelfs een excuus als "de secretaresse is op vakantie" is al gebruikt.

Jesus Sanchez, voorzitter van de groep heeft gezegd alles op alles te zetten om de stukken in handen te krijgen en dreigt een proces te starten tegen de gemeente. De vereniging wil optreden tegen de enorme wildgroei van uitbaters die draaien op een hotelvergunning (Ushuaia) of een restaurant vergunning (Km5) en de talloze partyboten die geen van allen voldoen aan de regels die gesteld worden aan een discotheek, maar eigenlijk toch allemaal functioneren als een discotheek.

Door het uitblijven van de stukken wordt wel erg de suggestie gewekt dat de gemeente het allemaal niet zo nauw neemt met de controles en de vergunningen.