Verhuur toeristische accommodaties nu al op gang

15 april 2017 Lisa 240
Verhuur toeristische accommodaties nu al op gang

De zomer is nog niet begonnen en de multinationals die zich bezighouden met de verhuur van accommodaties aan toeristen kondigen aan nu al 21.000 plaatsen op Ibiza en Formentera te hebben verhuurd. Volgens de gegevens van het portal Airbnb, het bekende Amerikaanse verhuurplatform, hebben zijn al 2.554 huizen op Ibiza verhuurd waarvan 187 op Formentera.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De gemeente waarin Airbnb het meest actief is, is in Sant Josep. Alleen al in deze gemeente zijn er al 827 huizen verhuurd, dit is het aantal zonder de verhuur van andere bedrijven meegeteld.  Op de tweede plaats staat Santa Eulària, met 650 verhuurde huizen, gevolgd door Ibiza stad, waar de multinational 672 huizen heeft verhuurd.  Sant Antoni blijft erg populair onder de toeristen, aangezien er al 253 huizen zijn verhuurd, waarbij Sant Joan ook erg gewild is met 197.

Opmerkelijk is dat Airbnb nu zo succesvol is op de eilanden, aangezien het bedrijf eerst niet bekend was voor de eilandbezoekers in 2008. Pas vanaf 2011 heeft het bedrijf een groei doorgemaakt, wat niet onopgemerkt bleef onder toeristen. Vanaf die tijd heeft Airbnb een progressieve groei gehad op Ibiza, waarbij de grote doorbraak kwam in 2013 en 2014.

[/s2If]