Verliefd op Ibiza boeit het publiek niet

10 november 2013 Redactie 242

sbs6logoOndanks verwoede pogingen van SBS6 om de serie "Verliefd op Ibiza" een boost te geven in de media, blijven de kijkers hardnekkig andere programma's bekijken. Dit blijkt uit de kijkcijfers van afgelopen zaterdag.

Andere nietszeggende programma's als "Blauw bloed" of "Lachen om homevideo's" blijken zelfs beter te scoren dan de serie. In het totaalplaatje van alle kijkcijfers komt de serie van de campingzender pas op de 23e plek deze zaterdag. En hoewel SBS6 laat weten dat ze voornamelijk afgaan op de waardering en niet op het aantal kijkers, betwijfelen wij of ze dit gaan volhouden. Iedereen met slechte kijkcijfers zegt natuurlijk dergelijke dingen.

De serie wordt door de Nederlanders die op Ibiza wonen met een kritisch oog bekeken en al meteen na de eerste uitzending waren de slechte kritieken niet van de lucht. Er werd gesproken over "acteurs zonder opleiding", "een gedateerde cast", "onwerkelijke weergave van Ibiza" en meer van dat soort opmerkingen.

Het aantal kijkers naar de serie "Verliefd op Ibiza" op zaterdag 9 november 2013 bleef steken op 579.000 (bron: kijkonderzoek.nl), vorige week waren dat er nog 716.000.