Vermiste Britse toerist wordt dood aangetroffen in de zee bij kliffen waar hij is verdwenen

06 juni 2019 Redactie 1722
Vermiste Britse toerist wordt dood aangetroffen in de zee bij kliffen waar hij is verdwenen

Het lichaam van Johny Doherty is dood gevonden in de zee in Ibiza, waar hij met vrienden in een villa verbleef. Zijn lichaam werd vanochtend door politieduikers geborgen nadat een plaatselijke bewoner het in zee had zien drijven bij Cap Martinet, vlakbij de villa waar hij maandagmorgen vroeg verdween. Zijn vader was naar Ibiza gevlogen om mee te zoeken naar de Schot, die in Glasgow woont maar naar school ging in Rutherglen in Zuid Lanarkshire.

Johny's zus Jordana vertelde gisteren hoe hij maandagmorgen vroeg uit het verjaardagsfeestje verdween - en werd als vermist ontdekt toen bezorgde vrienden in het Verenigd Koninkrijk later op de dag mensen bij de villa begonnen te bellen en ze zich realiseerden dat zijn bed niet was ingeslapen. Hij liet zijn telefoon, bankkaarten en paspoort achter. Zijn familie heeft hem als vermist opgegeven bij de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk en de Guardia Civil in Ibiza.

Johny was niet gezien sinds maandag en de Spaanse politie lanceerde een uitgebreide land, lucht en overzeese zoektocht om hem te vinden. Johny's vader en een tiental anderen waren naar Ibiza gevlogen om mee te zoeken. Een helikopter van de Guardia Civil en gespecialiseerde duikers van de politie namen deel aan de zoektocht, evenals de lokale politie, brandweerlieden en medewerkers van de civiele bescherming. Honden werden ook binnengebracht om Johny te zoeken. De onderzoekers zeiden dat er in dit stadium niets was dat erop wees dat het verdacht was, maar dat het aan de forensische deskundigen en een autopsie zou zijn om de doodsoorzaak te bepalen. Maar de mogelijkheid dat Johny een of ander ongeluk heeft meegemaakt, lijkt ons op dit moment het meest logisch.