Verpaupering slaat toe

23 november 2015 Redactie 247

labyrintIBIZA - Het hart van de Golden Mile van de stad Ibiza is al jaren aan het verpauperen. Net achter de Joan Carles I Avenue, op slechts een steenworp afstand van de exclusieve jachthaven van Ibiza, ligt het complex van de complex beroemde Franse architect Jean Nouvel.

De labyrintische winkelgalerij is tot een spookstadje geworden en lijkt in staat van ontbinding en slechts gebruikt door zwervers en jongelui die er in het weekend drinken. De steegjes liggen vol met afval en overal zie je lege flessen, glazen en stapels afval liggen. Alle pracht aan dit eens zo mooie complex is geheel vergaan en de enkele ondernemers klagen steen en been bij de gemeente omdat er niets aan de situatie gedaan wordt.

Toch is er enige hoop voor het complex want er zijn verschillende investeerders die wel brood zien in het project en die willen er nieuw leven in blazen. Daarvoor is echter toestemming nodig van de gemeenteraad. Op welke termijn de gemeente zal beslissen of alles mag worden opgeknapt is nu nog niet bekend.