Verrassend mooi Ibiza gefilmd

20 april 2013 Redactie 232

jose-hervasDe 38 jarige filmmaker Jose Antonio Hervas maakte een verrassend mooie korte film van Ibiza. Hij gebruikte voor zijn film de zogenaamde time-lapse techniek.

Time-lapse-fotografie is een filmtechniek waarbij er minder beelden per tijdseenheid opgenomen worden dan de framerate bij het afspelen. Dit levert een versnelde film op, waardoor effecten zichtbaar gemaakt kunnen worden die normaal te traag zouden verlopen om zichtbaar te zijn. In dat opzicht is het het tegenovergestelde van filmen met een hogesnelheidscamera. Vooral beelden van bijvoorbeeld een zonsondergang worden dan spectaculair om naar te kijken.
Het concept achter time-lapse-fotografie is vrij simpel, in het onderstaande voorbeeld wordt een film opgenomen met 6 beelden per seconde en afgespeeld met 24. Dit levert een film op waarbij bewegingen 4 keer sneller gaan dan normaal. Afhankelijk van de gewenste versnelling kunnen zowel film- als fotocamera's gebruikt worden voor het maken van een time-lapse-film. Bij filmcamera´s kan de opnamesnelheid verlaagd worden, bij fotocamera´s kan gebruikgemaakt worden van een intervalometer of een eventueel aanwezige interne time-lapse-functie. Moderne camera's kunnen ook vaak aangestuurd worden door een pc (remote capture). Klassieke onderwerpen van time-lapse-films zijn groeiprocessen van planten en dieren, rottingsprocessen, bouwprojecten en de bewegingen van wolken en hemellichamen.

Genoeg nu. Zet je volume hard, en bekijk de volgende film bij voorkeur fullscreen. Kippenvel gegarandeerd!

Volg hem op Facebook: facebook.com/JoseAHervas of op zijn eigen website: ibizalights.com