Vier jaar cel voor cocaïnehandel

11 juli 2012 Redactie 284

Het Provinciaal Gerechtshof heeft een man en een vrouw tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de handel in cocaïne vanuit een huis in Cala Llonga. Een derde verdachte werd door de rechtbank vrijgesproken.

Het vonnis, waartegen de verdachten in beroep kunnen gaan is het gevolg van een onderzoek wat in oktober 2010 werd gedaan door de Guardia Civil uit Santa Eularia nadat er tips waren binnengekomen dat er vanuit het huis in Cala Llonga werd gedeald.

De agenten vroegen bij de officier toestemming tot het aftappen van de telefoons van de verdachten om bewijs te verzamelen. Naar aanleiding hiervan werd er op 3 februari 2011 huiszoeking gedaan in drie appartementen in Cala Llonga. En niet zonder succes want in de woningen werden diverse bundels cocaïne aangetroffen, plastic ronde behuizingen en drie precisieweegschalen om de handel voor te bereiden. Opvallend was dat er door naar aanleiding van de taps aangehouden klanten er veel bekenden op de plaats drugs te hebben gekocht. De verdachten waren in 2007 al eens eerder voor een soortgelijk delict veroordeeld.