Vier verdachte aangehouden drugspand Ibiza

26 juli 2021 Redactie 1472
Vier verdachte aangehouden drugspand Ibiza

Agenten van de Nationale Politie hebben afgelopen dinsdag 20 juli een cannabispand ontmanteld; gelegen in de gemeente Ibiza en dat vermoedelijk werd gebruikt als verkooppunt voor verdovende middelen.

 

Er werden totaal vier mensen door de politie gearresteerd. Drie mannen, waarvan twee van Spaanse afkomst in de leeftijd van 21 en 56 jaar. Eén van Italiaanse afkomst en een leeftijd van 38 jaar oud. Mede is er ook een uit Spanje afkomstige vrouw gearresteerd van 38 jaar.

 

De voorbereidende operationele werkzaamheden zijn eind mei gestart door de Operational Response Group (GOR) van de Lokale Burgerveiligheidsbrigade, vanwege de toename van klachten over drugsgebruik in dat gebied.

 

Als resultaat van dit politiewerk werden voldoende gegevens verzameld om vast te stellen dat de toename van het gebruik naar verluidt afkomstig was van een nabijgelegen cannabispand, waarna het onderzoek werd gericht op deze locatie.

 

Voor dit alles is op 20 juli 's middags in het pand een speciaal toegangs- en registratieapparaat ontwikkeld, waarmee ruim twee kilo marihuana en meer dan een kilo hasj in beslag zijn genomen.