Vijf muziek redenen om Ibiza te bezoeken

09 mei 2015 Redactie 235

AmnesiaIBIZA - Er zijn natuurlijk ontelbaar veel dingen op te noemen waarom je Ibiza zou moeten bezoeken of waarom je er naartoe terug moet.
Ook op muzikaal gebied. Wij noemen vijf redenen waarom je voor de muziek naar het eiland moet komen.

1. Techno herleeft als nooit tevoren op Ibiza. Nadat het eiland een aantal jaren geheel in het teken stond van de Trance, zoals op de feesten van Ferry Corsten, Tiësto, Paul van Dyck en Armin van Buuren, is techno echt weer helemaal "de bom" op Ibiza. Op steeds meer plekken kunnen techno liefhebbers hun hart ophalen. Zelfs uit de speakers van Ushuaïa klinkt al regelmatig een pompende techno beat.

https://soundcloud.com/h0ya/sven-vath-live-mix-amnesia-ibiza-ten-years-cocoon-ibiza-season

 

2. De minimal neemt ook een steeds meer prominente plek in op Ibiza. Vaak op techno feesten, waar het publiek wordt opgewarmd met retestrakke minimal. Maar voor de oersound van minimal bezoek je natuurlijk het niet te overtreffen DC10 op de beroemde maandagen als het Circoloco circus er neerstrijkt.

https://soundcloud.com/meesdierdorp/mees-dierdorp-circo-loco-dc10-ibiza-2014

3. Balearic house. De oorsprong van balearic ligt in de late jaren tachtig als de Britse dj's Paul Oakenfold en Danny Rampling op vakantie zijn op Ibiza. In de discotheek Amnesia heeft de Argentijnse DJ Alfredo een vaste draaiavond. En de echte Balearic House is eigenlijk nooit verdwenen van het eiland, al werd het een aantal jaren wat meer naar de achtergrond geduwd. Nu hoor je het (gelukkig) weer overal, of je nu op een strandbedje ligt bij een populaire beachclub, in restaurants en op de terrassen van de clubs. Balearic House is hot!

https://soundcloud.com/deep-vibes-radio-show/deep-vibes-jose-maria-ramon-summer-anthems-special-set-31082014

4. De muziekstijl waarvoor honderdduizenden liefhebbers het eiland bezoeken is in de volksmond omgedoopt tot EDM. EDM staat voor Eletronic Dance Music en dat kan natuurlijk aan bijna iedere stroming in de dance gehangen worden. Maar het is de specifieke sound van de dj's die bovenaan in het lijstje van de DJMag top 100 staan die het stempel EDM heeft gekregen. Zaken zoals Ushuaïa kunnen simpelweg niet meer zonder want van over de hele wereld komen de liefhebbers naar Ibiza om ervan te genieten.

https://soundcloud.com/aviciiofficial/ultra15

5. Als je vroeger Ibiza bezocht om naar trancefeesten te gaan, dan is dat nu wat lastiger want de trance is wat op de achtergrond geraakt. Toch zijn er een aantal trancefeesten, voornamelijk in de wat kleinere clubs die dapper stand houden tegen het geweld van andere stromen. Deze zomer bijvoorbeeld, keert het feest Colors weer terug op het eiland. Een 100% trancefeest waar grote namen uit de trance scene achter de decks plaats zullen gaan nemen.

https://soundcloud.com/richard-durand/richard-durand-djmix-june-2015