Vliegers in de lucht van San Antonio

29 januari 2020 Redactie 666
Vliegers in de lucht van San Antonio

Om het grote kind in je te laten sidderen en voor een seizoensgebonden evenement voor het hele gezin, ging iedereen op zondag 26 januari naar de jaarlijkse vliegerbootdag in San Antonio.

Elk jaar staat er op het feestprogramma van San Antonio het vlieger-feest, Posa un estel al cel, dat vanuit het Catalaans vertaald wordt als "Plaats een ster aan de hemel".

De actie vond plaats in het midden van de Sunset Strip, net na de plaats waar Mint Lounge zich bevindt van 11:00 tot 14:00 uur. Elk jaar maakt de lokale bevolking zelfgemaakte vliegers of lanceert ze gelikte stuntwedstrijden in de lucht voor een late ochtend vol plezier.

Of het nu gaat om kleine doe-het-zelf-vliegtuigen of professioneel gemaakte zweefvliegtuigen, ze worden allemaal met liefde en trots gevlogen. Vliegeren is een tijdverdrijf dat al meer dan 3000 jaar wordt beoefend en is nog steeds een populaire wereldwijde sport. Ze zijn door de eeuwen heen om verschillende redenen gebruikt, van het verdrijven van boze geesten en het bang maken van de vogels tot het voorspellen van het weer.