Vluchten gecanceld

16 maart 2020 Redactie 440
Vluchten gecanceld

De luchtvaartmaatschappijen zijn begonnen met het annuleren van hun vluchten van of naar Ibiza, met minder gebruikers dan normaal als gevolg van de alarmtoestand in het land, 20 zijn vluchten opgeschort door de coronavirus.

Onder hen zijn drie Ryanair-vluchten, zes Iberia, twee Vueling en één Air Nostrum geannuleerd. De getroffen verbindingen zijn die van Barcelona, ​​Palma, Madrid, Valencia, Alicante en Bilbao. Het is niet uitgesloten dat vanaf dit moment veel meer vluchten zullen worden geannuleerd.

Er waren 63 vluchten gepland op Ibiza en 20 zijn geannuleerd.

Via het omroepsysteem van de luchthavens worden aankondigingen naar gebruikers gestuurd, in verschillende talen, om veilige afstanden te bewaren.

Aena heeft erop aangedrongen dat de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid worden gevolgd.

De president van de Balearen, Francina Armengo heeft strengere eisen gesteld aan de aankomst van vliegtuigen en schepen naar de eilanden vanuit Madrid terwijl de alarmtoestand over het coronavirus aanhoudt en roept de hotelsector op om niet meer reserveringen te accepteren.

Met betrekking tot de beelden die gisteravond op sociale netwerken circuleren van mensenmassa's in een bus vanaf de luchthaven van Ibiza met passagiers uit Amsterdam, heeft het management van de luchthaven gevraagd dat bedrijven worden geïnformeerd over de verplichting om afstand te houden van beveiliging , zodat 'zoiets niet meer gebeurt'. 'Anders moeten de luchtvaartmaatschappijen een boete krijgen', hebben ze gemeld.