Voedings mythes

28 april 2016 Redactie 239

voedings-mythesIBIZA - Er komen en wonen op het eiland veel mensen die bewust met hun voedsel bezig zijn. Een goede zaak, maar weten ze wel hoe de vork in de steel zit eigenlijk?

Het overgrote deel van de mensen neemt klakkeloos van alles aan wat ze op de sociale media sites lezen, of wat zogenaamde 'eetguru's' ze wijsmaken. De vele, vaak goed bedoelde adviezen, zijn vaak niet gebaseerd op harde wetenschap - en de veronderstelde nadelige effecten ook niet. Zo ontnemen hypes het zicht op wat voeding écht voor invloed heeft op de gezondheid. In deze maalstroom van overtuigingen en commerciële belangen verdedigt Martijn Katan met verve de wetenschappelijke feiten.

Katan is één van Nederlands meest vermaarde en gerespecteerde voedingsonderzoekers heeft hij daartoe het gezag en hij kan ingewikkelde kwesties simpel en met humor uitleggen. Hij schreef hierover een boek waarin hij afrekent met zeventig voedingsmythes: over groente en fruit, hormonen in melk, magnetronstraling, fructose, beauty foods, acht glazen water per dag, het paleodieet en nog veel meer. Laat je letterlijk ontnuchteren en leer de feiten kennen.

Prof. dr. Martijn B. Katan is emeritus hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Katan is columnist van NRC Handelsblad en wordt regelmatig door kranten, radio en tv gevraagd naar zijn mening over actuele voedingskwesties.

Voor iedereen die bewust met voeding bezig is: dit boek mag in je collectie echt niet ontbreken!

Martijn Katan: Voedings Mythes, te koop bij Bol.com.