Voorlopige telling Feria: 120.000 bezoekers

13 mei 2013 Redactie 242

Feria MedievalAfgelopen weekend stond Ibiza in het teken van de middeleeuwen. En zeker niet zonder succes, want de voorlopige telling wijst uit dat er zeker 120.000 bezoekers afkwamen op Feria Medieval.

Voor de 14e keer werd dit weekend met groot succes de Feria Medieval Ibiza georganiseerd. De bezoekers komen al lang niet meer alleen uit Ibiza, want op de Feria kwamen ook mensen uit andere Spaanse provincies en ook veel buitenlanders kwamen zich er vermaken.

De wethouder van Cultuur van Vila, Lina, spreekt dan ook zeer positief over de marktdagen. "Zelfs op donderdagmiddag en vrijdagochtend was het druk op de markt, terwijl er dan geen neven activiteiten gepland stonden. Ook het bastion Sant Pere was een groot succes met activiteiten voor de kinderen".

De beurs is zonder enig noemenswaardig incident verlopen. Het enige verhaal wat opviel was dat twee kamelen die voor de markt werden geleverd door een boer in Valladolid, niet de juiste vaccins bleken te hebben toen ze aan boord van de Ferry gingen naar Ibiza.

Eerder maakte Ibizavandaag een fotoverslag van de markt.