Voortaan controleren of je accommodatie illegaal is of niet

26 januari 2019 Redactie 734
Voortaan controleren of je accommodatie illegaal is of niet

Voor Ibiza zijn ze bezig een website te ontwikkelingen , waarmee ze illegale toeristische accommodaties kunnen controleren. Zodra de website in de lucht is kunnen gebruikers van tevoren controleren of de aangeboden accommodatie voldoet aan de eisen en de verhuurder deze naleeft.

 

Afgelopen vrijdag 25 januari is de eerste versie van de website gepresenteerd, waarmee iedereen die het eiland wil bezoeken kan controleren of hun accommodatie voldoet aan de regels voor toeristische vakantieverblijven. Het initiatief van de website komt van de directeur van toerisme, Vincent Torres. Ondanks dat de website zich nog in een ontwikkelingsfase bevindt, zal naar verwachting de website in de komende maanden online komen en wordt het een ‘’noodzakelijk’’ en waardevol instrument dat door veel mensen gebruikt zal gaan worden.

De website wordt opgebouwd vanuit de rapportages die zijn verzameld over toeristen accommodaties, hier vinden meer incidenten plaats. Zodra deze gegevens goed verwerkt zijn, zullen ander soort accommodaties met minder haast er ook op geplaatst worden. Op de website kan je als gebruiker gegevens vinden over gedetailleerde informatie  van de architectuur, over de soort accommodatie en andere interessante informatie. Zo hou je onprettige verrassingen uit de weg.