Vrienden Ben Crawdford verzamelen via crowdfunding meer dan 8000 euro om begrafenis te dekken

10 juli 2018 Redactie 264
Vrienden Ben Crawdford verzamelen via crowdfunding meer dan 8000 euro om begrafenis te dekken

De vrienden van Ben Crawford, de 19-jarige Britse jongen die zondag in een zwembad in Sant Josep stierf, zijn geld aan het inzamelen om de 10.000 pond, dat de begrafenis en de repatriëring van Crawford kost, te verkrijgen.

 

Via een bekende pagina van crowdfunding heeft het initiatief al meer dan 7.600 pond (ongeveer 8.600 euro) gekregen om het gezin te helpen met de kosten van de overdracht en de begrafenis. De jongen werd dood aangetroffen in het zwembad waar ze in Sant Agustí verbleven.

 

De dood van de jongen heeft voor veel commotie gezorgd in het Verenigd Koninkrijk. Crawford stierf rond 03.30 uur op zondag. De vrienden met wie hij samen op vakantie naar Ibiza was, vonden hem verdronken in het zwembad van het huis. De medische hulpdiensten konden niets doen om zijn leven te redden.

 

De gerechtelijke politie van de Guardia Civil nam het onderzoek over. In afwachting van de resultaten van de autopsie gaven de vrienden aan dat ze in de uren vóór het evenement hadden gedronken en ook wat drugs hadden gebruikt.