Vuil gedumpt in Playa d'en Bossa

30 augustus 2016 Redactie 262

vuil-bossaIBIZA - Het lijkt er op dat het zomerseizoen van 2016 de boeken in gaat als een seizoen waarbij het woord 'vuil' als een rode draad door de verhaallijn loopt. En telkens is het weer prijs in Playa d'en Bossa.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Lokale overheden op het eiland zijn overweldigd door de hoeveelheden vuil in verschillende gebieden op het eiland waar zich voornamelijk toeristen ophouden. Op veel plekken krijgt de gemeentereiniging het niet meer aangewerkt met de huidige capaciteit. De berg vuil groeit zienderogen. Toch doet de overheid ook een beroep op particulieren omdat er steeds vaker vuil in tuinen belandt zonder dat de eigenaar er zich om lijkt te bekommeren. Op particuliere kavels mag de gemeente het vuil niet opruimen en al heeft de eigenaar niet voor de vervuiling gezorgd, toch vraagt de gemeente om ook particuliere gronden netjes te houden. Het eiland vervuilt in een razend tempo.

Vooral in het gebied van Playa d'en Bossa is het momenteel slecht gesteld met de hygiëne op straat. Overal waar je kijkt ligt er afval. Afval dat afkomstig is van toeristen die alles op straat gooien, maar ook hoteliers en schoonmakers van appartementen en huizen nemen het niet zo nauw.

De gemeente heeft inmiddels een dubbele shift ingesteld voor de vuilniswagens en zelfs dat blijkt nog niet voldoende te zijn.
[/s2If]