Waarom een huurauto onmisbaar is tijdens jouw vakantie op Ibiza

01 augustus 2018 Redactie 437
Waarom een huurauto onmisbaar is tijdens jouw vakantie op Ibiza

Veel mensen vragen zich af of zij wel of niet een auto moeten huren wanneer zij op vakantie naar Ibiza gaan.  Hoewel voor de ervaren Ibizaganger een huurauto onmisbaar is, is het misschien wel handig om voor alle Ibiza-nieuwkomers de voordelen van een huurauto nog even op een rijtje te zetten.  Als je voor het eerst op Ibiza bent, dan heb je waarschijnlijk geen idee hoe groot het eiland eigenlijk is. Ibiza heeft een totaal oppervlakte van 570 vierkante kilometer, en de langste afstand is met 50 km te bereiken. Je kan elke dag van verschillende stukken naar het eiland rijden zonder dezelfde route te gebruiken. Wil jij graag het traditionele Ibiza ontdekken en heb je meer plannen dan alleen maar op je strandbed liggen? Dan zijn hier speciaal voor jou 5 voordelen waarom een auto huren perfect is voor je vakantie op Ibiza.

Bespaar tijd en geld

“Maar die Ibiza vakantie is toch al duur genoeg?” Dat zullen vast veel mensen denken wanneer ze voor het eerst overwegen om een auto te huren wanneer zij op vakantie naar Ibiza gaan. Maar door een auto te huren bespaar je juist geld, dan wanneer je steeds een taxi moet pakken. Ook zal je tijd overhouden aangezien je geen rekening hoeft te houden met wachttijden voor het openbaar vervoer. Behalve dat je lang moet wachten, heeft het openbaar vervoer geen directe verbindingen naar alle plekken op het eiland. Ervaar een waanzinnige zonsondergang

Je hebt het vast wel eens gezien op instagram: die prachtige zonsondergang op Ibiza. Maar waarom ontdek je dit niet zelf en bekijk hoe de laatste magische gloed van de zon onder gaat in het water.  Ervaar het moment wanneer Ibiza verandert van dat idyllische sprookje overdag naar één groot gekkenhuis in de nacht. Met een auto kan je genieten van de spontane en bijzondere momenten. Je kan overal naar toe rijden waar je maar wil, en stilstaan om van de prachtige natuur en omgeving te genieten wanneer jou dit uitkomt. Je kan natuurlijk ook een taxichauffeur laten wachten langs de weg als jij wil stoppen om het uitzicht te bekijken, maar vergeet niet, die meter loopt natuurlijk gewoon door.

Ontdek het traditionele Ibiza

Dat Ibiza meer is dan alleen maar feesten en op het strand liggen, dat is inmiddels geen geheim meer. Er zijn zoveel bijzondere en speciale plekjes verborgen op het eiland die dat ultieme, en vooral magische, Ibiza gevoel teweeg brengen. Pak de auto en rijd naar de amandelbomen bij St. Agnes, de kerk in St. Vincent, of de kliffen bij Es Cubells. En natuurlijk, vergeet vooral niet om met de auto de bergen in te rijden en zo uit te kijken op het beroemde Es Vedra.

Proef de Spaanse keuken in afgelegen restaurants op Ibiza

Er zijn zoveel restaurants op Ibiza, dat wanneer je ze allemaal zou willen bezoeken, je wel minstens heel de zomer op het eiland zou moeten zijn.  Er zijn namelijk zoveel meer restaurants dan alleen de grote namen in Ibiza Stad of Playa d’en Bossa. Met de auto kan je de afgelegen restaurantjes bereiken die langs de idyllische weggetjes verborgen op het eiland liggen. Proef de Tapas, geniet van de wijn en laat je verassen door de geheimen van de Spaanse keuken.  Ga bijvoorbeeld naar Es Torrent of La Paloma en zie een hele andere kant van Ibiza.

Rijd naar verborgen baaien

Verborgen baaien ontdekken kan natuurlijk alleen maar met de auto. Doe jezelf een lol en ga eens kijken bij Cala d’en Serra, Xarraca, Cala Carbo of Cala Moli.

Voor de beste aanbiedingen en scherpe prijzen, neem dan eens een kijkje op onze autoverhuur pagina.