Wandelen in Ibiza in de winter!

15 februari 2023 Redactie 253
Wandelen in Ibiza in de winter!

 

 

 

 

Wil jij de prachtige natuur ontdekken in Ibiza met een mooie wandeling? Dan zijn hier vijf wandelroutes op Ibiza die je in de winter kunt doen:

Cala d'Hort:
Deze wandeling voert je langs de kust van het zuiden van het eiland, met uitzicht op de verlaten baai van Cala d'Hort. Het is een prachtige wandeling langs de kust, door bossen en door kleine dorpen. Je kan genieten van een mooie zonsondergang. Er is ook een toren die gebouwd is in 1763 wat diende als wachttoren om plunderingen te voorkomen. Vanuit de toren heb je een nog mooier uitzicht om optimaal van het uitzicht te genieten. Op deze mooie plek komt de natuur en geschiedenis van Ibiza samen.

Sant Joan de Labritja: 
Dit is een wandeling met verschillende wandelroutes door het noordwesten van het eiland, langs de kust en door de binnenlanden. Je zult de schoonheid van de bergen en de kustlijn van dichtbij ervaren en onderweg kun je genieten van het uitzicht op de kleine dorpen en de prachtige natuur.

Es Vedra:
Dit is een wandeling naar het beroemde rotsformatie Es Vedra. Deze wandeling voert je langs de kust, door bossen en langs de kliffen, met uitzicht op het heldere water. De rots bestaat uit een hoge concentratie metalen en mineralen, het staat ook wel bekend om de derde meest magnetische plek op aarde. Een adembenemende plek en prachtig om te wandelen.

Sa Talaia:
Deze wandeling voert je naar de hoogste berg van Ibiza, de Sa Talaia.  Je vertrekt vanuit het dorpje San Josep en daar staat aangegeven waar je naar toe moet lopen voor de route. De route is bijna niet te missen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland en de Middellandse Zee. Het is een uitdagende wandeling, maar zeker de moeite waard. Neem wat snacks en drinken mee en je hebt de perfecte wandeling.

Ses Salines:
Dit is een wandeling door het natuurreservaat Ses Salines. Je zult onderweg de schoonheid van de natuur ontdekken, met de unieke vogelsoorten en de schitterende zoutvlakten. Het is een rustige wandeling die je de kans geeft om de natuur van het eiland te ervaren.

Op deze website kan je verschillende routes vinden voor je wandeling: Wikiloc | Paden over de hele wereld
 

Corendon lekkerboats side Lekkerboats