Wandelen terug in de tijd

08 december 2014 Redactie 250
kerk-san-carlosIBIZA - Ibiza Walking heeft deze week een wandeling op het programma staan die je terug brengt in de tijd. Er wordt een historische route gewandeld in de omgeving van San Carlos.
Deze week neemt de organisatie je mee over historische route terug in de tijd in de zeer mooie zone van San Carlos. Te beginnen bij de dorpskerk, zal deze speciale route je leiden langs een weg van ontdekkingen; van het zien hoe een typische boerderij op Ibiza er honderd jaar geleden uitgezien zou hebben tot een groot aantal eeuwenoude verborgen pareltjes, veel fascinerende feiten langs de route. Bijeenkomst in San Carlos zie je meteen de kerk in het hart van het dorp waar de wandeling begint. Hiervandaan wandel je door een deel van het prachtige platteland van Ibiza naar het eveneens prachtige strand van Cala Mastella strand, waar een pauze is ingelast. Daarna wordt er vervolg over een route die je prachtige landschappen zal tonen en uiteindelijk eindig je weer waar je was begonnen, tegenover de beroemde Bar Anita ...Daar kan je als je wilt de lunch nuttigen.

De wandeling start om 11 uur op zaterdag 13 december bij de kerk in San Carlos.

GOOGLE MAP: San Carlos Church

MOEILIJKHEIDSGRAAD: MEDIUM/ZWAAR
Een wandeling over goede paden, maar de zwaarte ligt hem in pittige heuvels.


Wat neem je mee:
- een lunchpakketje
- ten minste 1,5 liter water
- wat snacjs
- goede schoenen (geen nieuwe!)
- een regenjas (voor de zekerheid)

Honden mogen meen, mits ze goed luisteren. Op het strand moeten ze worden aangelijnd, net zoals op sommige wegen. De organisatie verwacht een donatie van 10 euro per deelnemer.