War Child 2019

13 september 2019 Redactie 698
War Child 2019

Op 18 juni vond op Ibiza voor de tweede keer het door Tom Berkhout (Wealth Management Partners) & Mavi Verberne (RESA VICTORIA International Real Estate) georganiseerde War Child Charity diner plaats. In een zeer unieke setting verzorgden Michelin Chefs Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Edwin Vinke (de Kromme Watergang**) en hun teams geheel belangeloos negen gangen voor een groep van ongeveer honderd gasten.

War Child’s ambassadeur van het eerste uur, Marco Borsato, vertelde waarom hij zich al 20 jaar met zoveel passie voor War Child inzet. De avond werd gehost door Michael Pilarczyk en veilingmeester Junior Zegger.

De hoofddoelstelling van deze avond was het ondersteunen van een innovatieve lesmethode, dat door War Child en internationale projectpartners is ontwikkeld: Can’t Wait to Learn. Via deze methode kunnen kinderen spelend leren, dankzij educatieve spellen op tablets. Zo leren zij op een flexibele, effectieve en innovatieve manier rekenen en lezen.

Door donaties, tafelverkoop, maar met name de opbrengst van een veiling is er een bedrag opgehaald van EUR 222.300. Dit is ruim twee keer zoveel als waar de organisatie op had gehoopt.

Over War Child

Wereldwijd groeien er miljoenen kinderen en jongeren op in conflictgebieden, met alle gevolgen van dien. Zij leven vaak in angst, zonder bescherming, en volgen soms jarenlang geen onderwijs. War Child biedt kinderen in conflictgebieden in veertien landen psychosociale steun, bescherming en onderwijs. War Child leert hen weer vertrouwen in zichzelf te krijgen en hun heftige ervaringen een plek te geven. Zodat kinderen uitzicht krijgen op een betere toekomst. Want een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit.

Over Soenil Bahadoer

SVH Meesterkok Soenil Bahadoer** is al ruim 24 jaar chef / eigenaar van restaurant De Lindehof in Nuenen. Met zijn Surinaams-Hindoestaanse roots kookt Soenil sinds 2015 twee sterren. De basis is de simpele maar smaakvolle keuken van zijn moeder gecombineerd met klassiek Franse technieken die Soenil opdeed tijdens zijn werkzaamheden bij gerenommeerde restaurants in Nederland en België. (onder andere Cees Helder***).

Over Edwin Vinke

Edwin Vinke** is al ruim 25 jaar chef en eigenaar van restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat.
De keuken van Edwin is gebaseerd op de zilte en aardse smaken die in Zeeuws-Vlaanderen gevonden worden. De lijnen tussen de producten (producenten) en de keuken worden zo kort mogelijk gehouden.

Beide chefs staan erom bekend dat ze op zeer regelmatige basis belangeloos hun medewerking verlenen aan charity projecten.

Partners

Partners van dit event zijn onder andere: Chopard, Armada Music, Armin van Buuren, Martin Garrix, Hï Ibiza, Pernod Ricard - L’Orbe, Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blancs, Tanit Beach, Wijnkoperij Okhuysen, Makro, Persian Caviar, Le Nouveau Chef, Verberne Audiovisueel, QL Hotels, OFYR, Waterdream, Sublimotion, Special Pixels, Nice to Meat, Nespresso, Jan van As, D1RT, Tony Perez, Ibiza Transport, Hotel President Wilson, De Oestercompagnie, Dj Eno-C, Hans Stroeve, Grand Hotel Montesol Ibiza, The Holland Boat, Landgoed De Roode Koper, Hotel TwentySeven, Drukkerij RAD, Ajax, Crawfield, Hotel de Bloemenbeek, Restaurant Bougainville, Sir Joan Hotel, W&G Brinkhorst.

Wilt u meer informatie over het War Child Ibiza Diner of meer beeldmateriaal dan kunt u zich wenden tot:

Marleen ter Haar Romeny | War Child Holland
+31623000101
Mavi Verberne | Organisatie 
+34722420270
Tom Berkhout | Organisatie
+41795365347