Wat is er te doen in februari op Ibiza

01 februari 2019 Redactie 1041
Wat is er te doen in februari op Ibiza

Hebberige fijnproevers gaan deze maand dol zijn op een aantal evenementen waarbij je je een weg baant over het eiland. Wat zou de winter zijn zonder een fatsoenlijk feest of twee, evenals een aantal actieve activiteiten in de buitenlucht. Het is er allemaal deze maand op Ibiza.
 


Catalaanse wintervoedseltraditie

Een Catalaanse wintervoedseltraditie die zich verspreidt naar Ibiza is zeker het proberen waard. Denk aan lange, dikke groene en witte stengels, vuur geroosterd en geserveerd met een pittige saus. Hier kan je de hele maand van genieten.

Amandelbomen in de bloei


Wat is overdag witachtig en geeft een zilverachtige gloed in het maanlicht? Amandelbomen in bloei, dat is wat. Ibiza heeft een lange geschiedenis met de amandelboom en wanneer ze beginnen te bloeien, is er een jaarlijkse pelgrimstocht om dit mooie spektakel te gaan zien. Het eindigt begin maart, dus de hele maand februari kan je hier nog volop van ganieten.

Geweldige gastronomie

Gastronomisch eten van goede kwaliteit is waar het is in een Ibiza-winter met de Patrimoni Gastonomische driegangen maaltijdaanbiedingen van Ibiza-stad en halve prijs donderdagavond met Gastrojueves van Santa Eulalia. Bezoek de toprestaurants van het eiland en heb nog steeds geld om mee naar huis te nemen. Ook hier kan je de hele maand van genieten.

Voetjes van de vloer in Pacha

Voor degenen die willen feesten kunnen weer met hun voetjes van de vloer. Pacha opent zijn deuren elke zaterdag weer heel februari. Elke zaterdag kun je luisteren naar het geluid van lokaal DJ-talent, waaronder Angel Linde, Sergio Vicedo en Graham Sahara. Ga naar Los Sábados voor een bonafide Ibiza-feestervaring.

 

Ga het water op

Op dit moment is het precies de tijd om de adembenemende kustlijn van Ibiza over zee te zien. Elke zondag voert Kayak Ibiza groepsreizen gedurende het hele laagseizoen. Absolute beginners en pro-peddelaars zijn welkom. Alles is inbegrepen in de prijs van 45 euro.

Supermarkt race voor het goede doel

Een nieuwe race van de Lidl-winkel word er georganiseerd. Iedereen die wilt deelnemen aan een lange 23 km race en een korte 9 km race is meer dan welkom. Er is een klein bedrag aan inschrijfgeld, waarbij al het ingezamelde geld naar zwerfdieren op Ibiza gaat. Ook zijn er een aantal prijzen te winnen, voor de eerste drie winnaars van elke race. Dit evenement zal 10 februari gehouden worden.

 

Freestyle rolschaatsen

Stof die rolschaatsen maar af en ga je huis uit voor wat snelheid en freestyle rolschaatsen. Ja, het zijn slaloms en dia's met Rollerjocs in het sportcentrum van Can Coix net buiten San Antonio, op de weg naar Santa Inés. Deelnemers en toeschouwers zijn welkom, maar meld je nu aan als je deelneemt. 16 februari kan je weer als vanouds plezier hebben!

Street Food Festival

Van 's middags tot' s avonds laat, ga je naar San Carlos voor het Las Dalias Street Food Festival voor een heerlijke zondag om je buik te vullen met foodtrucks, die allemaal een groot aanbod aan verschillend voedsel aanbiedt. Er is ook livemuziek aanwezig en je kunt gratis parkeren! Zondag 17 Februari zal dit evenement plaatsvinden.