Wat te doen als het weer veranderd op Ibzia

22 september 2019 Redactie 1875
Wat te doen als het weer veranderd op Ibzia

Als het weer verandert, weten we vaak niet wat we moeten doen. Ibiza heeft wel meer dan 300 dagen zon per jaar, alhoewel het weer hier, zoals overal, verandert. Hoe mooi het eiland ook is als de zon schijnt, het is vaak verbluffend mooi als het regent of als er onweersbuien zijn.

Café of bar
Leg je mobiele telefoon neer en zoek een heerlijke lokale bar en praat met elkaar. Het kan zijn dat je het heel goed met elkaar kunt vinden. Probeer een Ibizaans ontbijt van pan con tomate (brood met tomaat) met een cafe con leche (melkachtige koffie) of voor de dapperen een carajillo, in wezen een lange espresso aangevuld met brandewijn of Baileys om je hart te verwarmen. Plan dan wat je moet doen als de zon terugkomt.

Doe een food tour
Laat Ibiza Food Tours je smaakpapillen opleiden tijdens een begeleide wandeling door de charmante hoekjes van Ibiza-stad. Hier proef je de beroemde gezouten Jamon Ibérico ham, tapas, kazen, thee, wijnen en lokale hiëropa's met tippelhiftjes. Je kunt kiezen uit een ochtend- of middagtocht, die elk ongeveer vier en een half uur duurt. Kom hongerig aan!

Verken de natuurlijke schoonheid van het eiland
Grijze dagen en wanneer de temperatuur lager is, is het tijd om er op uit te gaan en kennis te maken met de natuurlijke schoonheid van het eiland. Profiteer van de minder drukke stranden, geniet van hun schoonheid en beschutting in een dennenbos als het regent. Wandelen op Ibiza biedt veel openbare en op maat gemaakte wandelingen, dus bekijk ze eens.

Ga naar een strandclub en geniet van het zeespektakel.
Als je op een grijze dag luxe wilt, ga dan naar een beachclub of strandrestaurant, waar je nog steeds uitstekend kan eten en drinken in een pluche omgeving en een sfeervol uitzicht op het strand krijgt.

Actie binnen
Test je verstand in een van de avonturen in de Escape Rooms, waar je aanwijzingen gebruikt om uit een van de themakamers van de Escape Rooms te komen. Het aquarium van San Antonio is zeker een poging waard en heeft zelfs een café/bar met uitzicht op de baai.

Bezoek een van de musea
Ibiza heeft een groot aantal musea voor een eiland van deze omvang, van hedendaagse kunst, tot Ibiza's Moorse of Fenicische verleden tot het leven van een Ibicenco boer. Je vindt er ook een groot aantal privégalerijen vol met prachtige moderne kunst, gevuld met de weldoeners van Ibicenco.

Neem een tatoeage
Dit kan je kans zijn om die tatoeage te krijgen waar je aan hebt gedacht. In San Antonio vind je Lindo Vicio die gespecialiseerd is in tribal-etnisch en puntwerk. Als je in de buurt van Ibiza-stad bent, ga dan naar El Flaco waar ze een tatoeage kunnen geven en als je er zin in hebt, een microdermale piercing.

Probeer eens een lokaal biertje in de Ibosim Brouwerij Ibosim.
De brouwerij Ibosim in Port des Torrent in de baai van San Antonio bewijst dat het niet alleen om cocktails en sangria gaat. Met ambachtelijke bieren die hier op Ibiza worden gebrouwen met lokale ingrediënten, vindt je een mix van Pale Ales en speciale gelegenheidsbrouwen. Bezoek deze coole microbrouwerij voor een Ibiziaanse kijk op bier.

Maak kennis met de dorpen van Ibiza
Met de vele mooie White Isle dorpen, is het nu de tijd om ze te gaan bekijken. Van de ansichtkaarten van San Agustin en het prachtige uitzicht op het landschap tot het heuvelachtige dorp San Juan, vind je er veel charme en karakter. Bekijk de originele hippiespark Bar Anita in San Carlos, waar je de brievenbussen ziet die de lokale bevolking tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt.

Ga naar de markt
Ibiza heeft een aantal grote markten en deze vinden het hele jaar door plaats. In de zomer zijn er ook kleinere straatmarkten in alle belangrijke badplaatsen. Of je nu sieraden, een geweldige hoed, handgemaakte zepen, ambachtelijk eten of iets om te verslijten wilt hebben, je zult het vinden.

Bezoek de grotten van Can Marça
Stap in een ander tijdperk en zie de eeuwenoude stalagmieten in de mysterieuze grotten van Can Marça. Ooit een smokkelaarshut voor smokkelwaar, vandaag de dag is het een plaatselijk spektakel met meerlaagse, lichtgroene waterpoelen en een lichtshowdouche, wat het een leuke ervaring maakt. Gelegen in de buurt van Puerto de San Miguel.

Lekker een avondje bowlen
Vila Parc bowlingbaan in Ibiza-stad biedt een geweldig avondje uit, ongeacht je leeftijd. De steeg is geopend van laat in de middag tot laat in de avond. Kies voor een van hun aanbiedingen met bowlen, eten en drinken voor een voordelige activiteit.