Wat te doen in de maand juni

01 juni 2019 Redactie 1585
Wat te doen in de maand juni

Juni is de perfecte maand op Ibiza, het weer is prima maar niet te warm, de dagen zijn lang en de zonsondergangen zijn schitterend. Nu is het feestseizoen ook in volle gang en bruist het eiland van de frisse energie.

Celluloid nachten
Filmliefhebbers die op zoek zijn naar een rustige nacht om lekker bij te komen, moeten Cinema Paradiso's openluchtfilmvertoningen uitproberen op een prachtige sfeervolle locatie van de Dalt Vila citadel in Ibiza-stad. Neem plaats op een comfortabele zitzak met popcorn en een drankje om iets te zien van een selectie recente films en cultklassiekers. Het hele zomerseizoen zal dit georganiseerd worden.

Cubanito Ibiza Suites
Zonsondergang bij Cubanito Ibiza Suites in San Antonio. Laat je meeslepen door de geluiden van Son Cubano en Mambo van latinbands en dj's, tijdens de prachtige zonsondergang dit is elke zondag vanaf 9 juni. Plus, elke dinsdagavond in de zomer is het  Salsero avond, waar je kunt dansen op authentieke Cubaanse salsa en meer.

Hippy shaking
Een geweldig alternatief avondje uit met een aantal geweldige live muzikanten en een zinderende hippieshake. Namaste keert wekelijks terug naar Las Dalias voor deze maand. Dans tot middernacht onder de sterrenhemel in de prachtige tuin en ga daarna verder in de maankamer. Voel de rust, liefde en harmonie. Er wacht een prachtige avond op je, vanaf 5 juni.

Jazz festival
Het jaarlijkse vierdaagse gratis muziekevenement dat het Formentera Jazz Festival is, vindt plaats op verschillende locaties op het prachtige eiland. Met een showcase van lokale en internationale acts zullen de jazz liefhebbers het geweldig vinden. Kijk uit naar de grote jamsessie op de laatste dag waarop het muzikale talent samenkomt om het festival in stuntelige stijl uit te spelen. Van 6 tot 9 juni.

Ibiza Gay Pride
Ibiza Gay Pride, neemt de straten en de haven van Ibiza-stad over met een kleurrijke mix van muziek, kunst, theater en openluchtfestival, geopend met liederen van de Britse travestiet Ruby Murry. Het hoogtepunt van de trots is de grote straatparade voor homorechten op de 15e. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de gekke capriolen van deze jaarlijkse viering van tolerantie, diversiteit en vrijheid. Van 12 tot 15 juni.

Super Supercars
Autoliefhebbers zullen blij zijn om op te merken dat twee grote evenementen op het supercar rallyseizoen, de Gumball 3000 uit Mykonos en de Modball Rally uit Londen, beide deze maand, respectievelijk op de 15 en 29 juni, in Ibiza aankomen. Houd een oogje in het zeil voor hun dure ritten als de trotse eigenaren paraderen door de straten van de stad.

San Juan Festival
Folklore en vuur versmelten tot een ritueel van hedonisme op het festival van San Juan dat 23 juni is, dat over het hele eiland gevierd wordt. Maak de route naar het noorden naar Ibiza's eigen stad San Juan, waar je om middernacht door demonen wordt aangespoord om door de vlammen te lopen. Laat je verrassen door vuurwerk dat de lucht verlicht en muziek die de straten vult. Het is een Spaanse traditie die je niet mag missen.