Wat zijn vandaag de dag de corona beperkingen op het eiland?

04 juni 2021 Redactie 1778
Wat zijn vandaag de dag de corona beperkingen op het eiland?

Het gerechtshof heeft de avondklok die door de regering op de Balearen is ingesteld, evenals de beperking van sociale bijeenkomsten ongedaan gemaakt. Op deze manier, en rekening houdend met het feit dat de Regeringsraad morgen nieuwe maatregelen goedkeurt die aanstaande zondag van kracht worden, geven we de beperkingen weer die vandaag van kracht zijn op de eilanden.  

 

Winkels en grote oppervlakten.

Winkels mogen 100 van hun capaciteit gebruiken. De sluitingstijd is vastgesteld op 22.00 uur, behalve voor degenen die essentiële producten verkopen. Grote oppervlakten moeten ervoor zorgen dat het CO2-gehalte niet wordt overschreden en moet in de hele inrichting onder de 800 ppm blijven. Daartoe zullen ze meettoestellen plaatsen die zichtbaar zijn voor het publiek.

 

Bars en restaurants

Bars mogen 100% van hun terras gebruiken tot een maximum van 250 personen. Dit met een maximum van 4 personen per tafel met een sluitingstijd van 23:00 uur. Binnen is slechts 50% van de normale capaciteit toegestaan als ze geen terras hebben. Hier mogen ook vier personen per tafel plaats nemen. De capaciteit van de binnenruimtes van bars en restaurants is maximaal 150 gasten. Om 18:00 uur moeten binnen gelegenheden gesloten zijn.

 

Wakes, begrafenissen en andere ceremonies

Verhoogt tot 50 personen buitenshuis en 20 binnenshuis (zolang 50% van de capaciteit van het etablissement niet wordt overschreden) deelname aan de begrafenis of afscheid voor de crematie van het lichaam van de overledene, evenals: wakes, ceremonies en huwelijksfeesten, dopen of communies, die kunnen worden gehouden in alle soorten faciliteiten of ruimtes, openbaar of privé.

 

Dansacademies

Groepen tot 20 personen (tot nu toe waren het er 15) mogen gelijktijdig in dezelfde ruimte voor de activiteiten die plaatsvinden in de dansacademies, mits 50% van de maximale capaciteit gehandhaafd wordt. 


Buiten- en binnensportfaciliteiten, sportcentra en zwembaden

In gerichte activiteitenruimtes is de gelijktijdige aanwezigheid in dezelfde ruimte van een groep van maximaal 20 personen bij laag intensieve activiteiten of van een groep van maximaal 15 personen bij hoog intensieve activiteiten (tot nu toe ze waren respectievelijk 15 en 10). Het dragen van een mondkapje is in ieder geval verplicht, zowel voor monitorpersoneel als voor degenen die sportactiviteiten uitvoeren. Op alle eilanden zullen de kleedkamers voor 50% bezet kunnen worden. In het geval van het beoefenen van statische activiteiten in de ruimte, inclusief gerichte activiteiten en krachttrainingsruimten, is dit toegestaan ​​zolang 50% van de maximale capaciteit niet wordt overschreden.

 

Sportwedstrijden

In de sportcompetities is de aanwezigheid van het publiek toegestaan, onder de volgende voorwaarden:

  • In overdekte sportaccommodaties 30% van de maximale capaciteit tot maximaal 200 personen.
  • In open sportaccommodaties 50% van de maximale capaciteit tot maximaal 500 personen.

Bij nationale of internationale sportcompetities is  de aanwezigheid van het publiek toegestaan , onder de volgende voorwaarden:

  • In overdekte sportaccommodaties 30% van de maximale capaciteit tot maximaal 500 personen.
  • In niet-overdekte sportaccommodaties 50% van de maximale capaciteit tot maximaal 1.000 personen.

Federatieve en georganiseerde sportbeoefening 

Nieuw is dat in het geval van georganiseerde niet-gefedereerde sport, training met fysiek contact is toegestaan. Wat betreft gefedereerde sporten, wordt sporttraining voor teamsporten en contact met fysiek contact onderhouden.

 

Grote bioscopen en circussen

Mogen mensen binnen laten op maximaal 50% van hun capaciteit met het kopen van consumpties binnen.

 

Theaters, auditoria, concertzalen en soortgelijke ruimtes

Theaters, auditoria en concertzalen mogen hun activiteit uitoefenen, met vooraf toegewezen zitplaatsen, zolang ze niet meer dan 2/3 van de maximaal toegestane capaciteit overschrijden. In andere ruimtes waar soortgelijke evenementen worden gehouden, wordt de toegestane capaciteit verhoogd van 500 naar 1.000 mensen buitenshuis en van 200 naar 400 in het geval van binnenruimtes.

 

Bibliotheken, archieven, musea, tentoonstellingszalen, monumenten en andere culturele voorzieningen

De bij hoogste forum is ingesteld op 75% van de maximaal toegestane capaciteit; groepsactiviteiten, maximaal 30 personen bij binnen activiteiten en 50 personen bij buitenactiviteiten.

 

Gok- en wedkantoren

Mogen openblijven tot 22u, met een capaciteit van 50%. Zij mogen tot 18.00 uur activiteiten verzorgen. In ieder geval zal het verplicht zijn om de goede ventilatie van de inrichting te garanderen.

 

Voorwaarden voor kindervermaak

De activiteit van de kinderanimatie zal worden uitgevoerd met inachtneming van 50% van de maximaal toegestane capaciteit van de ruimte en  groepen van maximaal 20 personen  binnen en  50 personen buiten .

 

Congressen, seminars, zakelijke bijeenkomsten en dergelijke

Congressen, seminars, conferenties, vergaderingen, vergaderingen, zakelijke bijeenkomsten, conferenties en evenementen met maximaal 150 personen in buitenruimtes zijn toegestaan ​​op alle eilanden en maximaal 100 personen en 75% van de maximaal toegestane capaciteit van de ruimte, in het geval van het interieur. Het wordt aanbevolen om deze evenementen elektronisch uit te voeren. In auditoriumachtige ruimtes mogen maximaal 500 personen aanwezig zijn en 50% van de maximaal toegestane capaciteit.

In het geval van congressen die uitsluitend gericht zijn op zorgprofessionals, is dit type evenement toegestaan ​​met een maximale opkomst van 1.000 personen en 75% van de maximaal toegestane capaciteit van de ruimte.

 

Recreatiecentra voor senioren

Deze centra zullen hun capaciteit blijven beperken tot 50%, maar het aantal mensen in groepen dat hun gebruikelijke activiteit zal kunnen uitoefenen, zal toenemen: tot 50 mensen buitenshuis en 20 binnen (tot nu toe was het 30/15). In het geval van die in Eivissa en Mallorca, mag de overdekte restaurantservice heropenen tot 18:00 uur volgens dezelfde regels als de rest van de restaurantinrichtingen.