Weer week #36

31 augustus 2015 Redactie 232

regen-bliksemIBIZA - Er staat een wisselvallige week op het programma op Ibiza. In de loop van de week zullen ook de dag- en nachttemperaturen gaan dalen op het eiland.

Vandaag begint de week nog met een warme dag waarbij het kwik al weer snel oploopt tot net iets boven de dertig graden. In de loop van de middag zal er bewolking komen. Hieruit valt nog geen neerslag maar dat gaat wel veranderen. Dinsdag begint de dag met diezelfde bewolking, maar die lost in de loop van de dag op waardoor het kwik toch ook die dag boven de dertig uitstijgt.

Op woensdag komt er even de klad in het zomerse weer en drijven er wat flinke onweersbuien over Ibiza. De neerslag die daar uitvalt zal voornamelijk in de loop van de ochtend en het begin van de middag gaan vallen. Op donderdag lijkt de zomer zich te herpakken met iets meer dan dertig graden en volop zon, maar dit is van tijdelijke aard want daarna lijkt het er toch op dat de zomer terrein verliest en is het de bewolking die roet in het eten gooit. De dagtemperatuur komt vanaf donderdag niet meer boven de 25 graden uit en hier en daar is er ook kans op een spettertje regen.

Deze storing zal tot dinsdag aanhouden en daarna lijkt het weer allemaal wat stabieler te worden en voorzien we temperaturen van zo'n 28 graden overdag met weinig tot geen bewolking.