Weer week #40

28 september 2015 Redactie 249

regen-bliksemIBIZA - Het begin van week nummer 40 op Ibiza staat voor de volle 100% in het teken van de herfst. Neerslag, onweer en stormachtige wind vormen het weerbeeld op het eiland.

Vandaag begint de dag al meteen in de ochtend met onweer en mogelijk wat regen. Daarin krijgen we tussen 11 en 14 uur een pauze en dan passeert een nieuw onweersfront Ibiza. Daarna neemt de kans op een bui af maar het blijft wel de hele nacht bewolkt. Dit heeft dan weer het voordeel dat de komende nacht het kwik slechts daalt tot 20 graden, terwijl het overdag nog de 24 heeft gehaald.

Dinsdag begint de dag nog met hier en daar de zon, terwijl die zich in de middag amper zal laten zien. Tegen de avond heeft een boven de Middellandse Zee ontstaan onweersveld dan Ibiza bereikt en worden we getrakteerd op flink onweer waaruit ook neerslag zal gaan vallen. De temperatuur blijft steken op 23 graden en in de loop van de avond trekt de wind aan tot stormachtig met 43 kilometer per uur.

De woensdag gaat verder waar de dinsdag ophield. Het zwaartepunt van het onweer ligt echter rond het middaguur met een temperatuur van maximaal 22 graden overdag en een stormachtige wind. In de nacht wordt de kans op neerslag minder en daalt het kwik tot een schamele 17 graden.

Eindelijk lijkt er dan iets verbetering te komen op donderdag. In de ochtenduren is er nog kans op een bui, maar in de middag verdwijnt de kans op neerslag. Ook laat de zon zich dan vaker zien en in het begin van de avond is er helemaal geen sprake meer van bewolking. De temperatuur overdag blijft nog wel steken op 23 graden Celsius.

Vrijdag begint het allemaal wat fris met een graad of 17, maar de zon zal zich op deze dag veelvuldig gaan laten zien en de wind is dan ook gaan liggen. In de loop van de dag loopt de temperatuur op naar 23 graden, toch nog fris voor deze tijd van het jaar.

Het weekend verloopt wisselden bewolkt, maar dan is er wel duidelijk verbetering opgetreden in de temperatuur want zaterdag zal het zo'n 25 graden worden en zondag verwachten we lokaal temperaturen van zo'n 27 graden.