Weer week #48

23 november 2015 Redactie 249

windIBIZA - Het is duidelijk dat de herfst is begonnen op Ibiza met de storm van de afgelopen dagen op het eiland. En voorlopig verbetert de situatie ook nog niet.

Vandaag begint week 48 met wat neerslag in de middag en de wind woekert voorlopig nog wel even door met zo'n 48 kilometer per uur. Morgen neemt de wind tijdelijk af en ondanks het feit dat de zon zich regelmatig zal laten zien op dinsdag, wordt het niet warmer dan 13 graden. Op woensdag en donderdag trekt de wind opnieuw flink aan tot zelfs stormachtig. Het wordt deze twee dagen wel een graad of zestien overdag, maar de nachttemperaturen zakken net onder de tien graden.

En als donderdag de wind weer wat afneemt, neemt de kans op wat neerslag weer iets toe, vooral in de middag en avond is er kans op een bui op Ibiza. Pas in het weekeinde lijkt het weerbeeld stabieler want dan is er amper sprake van wind en de zon warmt het eiland dan op tot zo'n 17 graden Celsius.

Op de wat langere termijn wordt er een stabieler weerbeeld verwacht en gaat de dagtemperatuur iets omhoog tot ongeveer 18 graden maximaal. De nachten blijven goed koud op het eiland.