Weer wildkampeerders verwijderd

06 september 2016 Redactie 313

wildkampeerdersSANTA EULARIA - De politie van de gemeente Santa Eularia heeft op twee verschillende locaties in de gemeente wildkampeerders verwijderd. Op Cala Nova en Cala Olivera werden de illegale kampeerders in de kraag gevat.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Door het enorme gebrek aan betaalbare accommodaties is 2016 het seizoen geworden waarin vele bezoekers van het eiland pogen om goedkoop te kunnen overnachten door wild te kamperen. Het is echter nergens op het eiland toegestaan om te kamperen met uitzondering van de erkende campings.

Volgens de lokale bronnen werden afgelopen zondag in de bosrijke omgeving gelegen langs het strand van Cala Nova twee mannen door de politie gepakt die een geïmproviseerde tent met sarongs hadden opgezet. Ze moesten hun bouwsel ter plekke meteen afbreken en de plek schoon achter laten.

In het gebied van Can Olivera werden diverse voertuigen aangetroffen door de politie die gebruikt werden als camper. De aanwezigen verklaarden inderdaad de nacht te hebben doorgebracht in het gebied. Ook hier werden de mensen gesommeerd het gebied te verlaten nadat ze hun rotzooi hadden opgeruimd.

En vanmorgen vroeg kwam de politie wederom in actie in hetzelfde gebied. Nu ging het om zo'n 40 jongeren die een feestje aan het vieren waren. Ook hier leek het er op dat sommigen hun voertuigen gebruikten om er in te overnachten.

Tot slot werd er een illegaal feestje aangetroffen achter het voetbalveld van de gemeente Jesus. De jongelui hadden verschillende voertuigen meegenomen en veel drank, dat in koelboxen beschikbaar stond voor de feestvierders. Ook zij werden gesommeerd te vertrekken.
[/s2If]