Wereldopruimingsdag op zaterdag 21 september

19 september 2019 Redactie 713
Wereldopruimingsdag op zaterdag 21 september

Met de tweede Wereld Opruimingsdag deze zaterdag 21 september, bent je uitgenodigd om deel te nemen en te helpen de eilanden Ibiza en Formentera groen en ongerept te houden.

Vorig jaar namen in totaal 1.700 vrijwilligers deel aan het opruimen van beide eilanden, met twee ton afval verzameld op Ibiza en één ton op Formentera. Dit jaar is de handschoen gelegd om deze records te verslaan!

Organisaties als Ibiza Limpia, Conciencia Plástica, Plastic Free Ibiza en Plastic Free Formentera steunen het lokale initiatief. Het nieuw gecreëerde platform, Let's do it Baleares coördineert de schoonmaakacties van beide eilanden. In een verwachte wereldwijde "groene golf" wordt van talloze mensen verwacht dat ze actie ondernemen tegen wereldwijde afvalvervuiling door het opruimen van gemeenschappen, parken, bossen en stranden. In totaal zullen 150 landen over de hele wereld schoonmaakbeurten organiseren. Om deel te nemen aan Ibiza en Formentera hoeft je deze zaterdag alleen maar om 10.00 uur te komen opdagen, tenzij anders aangegeven, op een van de ontmoetingsplaatsen, waar je een dagje mee kunt doen en vervuilend afval kunt opruimen.

Ga naar een van deze punten in de volgende plaatsen om mee te doen:

Ibiza-stad - ofwel Parque de la Paz of een op het strand van Figueretas, plus Kayak Ibiza biedt gratis kajaks aan vanaf het strand van Figueretes tussen 10:00 en 13:00 uur om afgelegen delen van de kustlijn van Ibiza schoon te maken - alle apparatuur is aanwezig.

San José gebied - Playa d'en Bossa strand van 10:00-14:00 en 16:00-20:00 uur, ontmoeten bij Nassau Beach Club of Coco Beach Club of ga naar Cala Conta strand waar Proartso is het organiseren van een opruiming met verfrissingen die door Bambuddha restaurant.

Santa Eulalia gebied - Bij Chiringuito Blue (om 11:00 uur) Paseo de S'Alamera (de promenade onder het stadhuis) en Cala Nova plus bij Es Figueral strand Kayak Ibiza biedt gratis kajaks aan volgens het Figueretas strand hierboven.

San Juan gebied - San Juan stadhuis en strand van San Juan en Benirrás

San Antonio gebied - 09:30 uur voor het strand van Cala Gracio schoongemaakt met verfrissingen door Bambuddha en er is een punt in Can Tomas om schoon te maken vanaf 17:00 uur met het ontmoetingspunt buiten Bar s'Olivera.

Formentera - Ontmoeting in Sa Nova Escola de Vela Municipal om het strand van S'Estany des Peix schoon te maken. Iedereen die vanaf Ibiza wil reizen om op te ruimen kan gratis vervoer naar Formentera krijgen met Aquabus om 09:00 uur en terug te keren om 17:00 uur.

Tassen, handschoenen en ondersteunende "how to" informatie zijn voorzien voor iedereen die wil deelnemen.

Als u deze dag mist, weet dan dat O Beach elke donderdag om 11:00 uur een wekelijkse schone strandvergadering houdt tot de sluiting van het strand voor de zomer.

Alle clean up deelnemers worden aangemoedigd om foto's en video's in landschapsformaat te maken en te delen op sociale media met de volgende hashtags #worldcleanupdayibiza, #worldcleanupdayibiza, #worldcleanupday en #letsdoitbaleares.

Ibiza's hoeveelheid afval per hoofd van de bevolking is veel hoger dan de Spaanse nationale en Europese gemiddelden, volgens studies, waardoor het nog belangrijker is om de eilanden zo vrij mogelijk van onnodig afval te houden.

Myrto Pispini, coördinator, Plastic Free Ibiza, gaf commentaar. "Deze dag is een kans om samen actie te ondernemen om te beginnen met het elimineren en verminderen van plastic en afval voor eenmalig gebruik uit ons leven".

Het is gemakkelijk om deel te nemen, je helpt Ibiza en Formentera om mooi te blijven en de eilanden te laten genieten als de prachtige paradijzen die ze zijn - we raden je aan om te gaan en te helpen!