Werkzaamheden tegen afkalving

08 november 2016 Redactie 256

zand-strand-wegSANTA EULARIA - De gemeente Santa Eularia gaat werkzaamheden verrichten om de afkalving van het grote zandstrand in de gemeente tegen te gaan. Nu verdwijnt het strand door het regenwater dat via het strand de zee in spoelt.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De gemeenteraad van Santa Eulària heeft twee projecten goedgekeurd waarvan er één het verlies van het zand op het grote strand in de plaats moet tegengaan. Het andere project is soortgelijk, maar dan voor het dorpje San Carlos.

Momenteel worden de stranden ernstig aangetast door het regenwater dat ter plekke de zee in spoelt. Bovendien neemt het regenwater nogal wat vuil mee waardoor het aanwezige zand ook flink wordt vervuild.

In totaal zal er zo'n 225.000 euro geïnvesteerd gaan worden, waarvan een deel te verhalen valt op de afdeling Costas van de landelijke overheid.

Het grootste project van de twee is gelegen midden in s'Alamera. Het netwerk van waterafvoer die leidt tot dit punt verzamelt regen uit de straten Sèquia des Mallorquín, Venda des Coloms, Pintor Barrau, Camí de Missa, Sol, Sant Josep, Sant Vicent en de Passeig de s'Alamera.

De werkzaamheden gaan tenminste vier weken duren.

zand-strand-weg
[/s2If]