Wifi op het strand van Santa Eularia

13 juni 2019 Redactie 872
Wifi op het strand van Santa Eularia

De gemeenteraad van Santa Eulària is een proefproject gestart om een internetverbinding aan te bieden met een wifi-netwerk op het strand van Santa Eulària. Dit is een initiatief om bewoners en toeristen nog een extra service te geven om hun ervaring op het strand en in de buurt van de promenade optimaal te benutten.

Als de tests met het gekozen systeem gunstig zijn en er een stabiele verbinding is, is het idee om deze wifidienst uit te breiden naar andere stedelijke stranden in de gemeente en een verbinding te maken met de stranden die kan worden gebruikt in andere gemeentelijke ruimtes.

Het systeem dat geïnstalleerd word op het strand in het centrum van de gemeente heeft installatiekosten van 15.000 euro en maakt het mogelijk de verbinding van tientallen gebruikers met snelheden van zes megas symmetrisch. De toegang is volledig gratis en gebruikers die correct zijn aangesloten op het netwerk hebben toegang tot de wifi-dienst zonder zich opnieuw te identificeren voor een periode van 24 uur, waarna ze weer moeten inloggen als ze willen blijven genieten van deze verbinding. De antennes, gelegen aan de Paseo Marítimo, hebben een bereik van bijna 100 meter.

Gebruikers hoeven zich alleen maar in het bereik van de antennes te bevinden (die het hele gebied van het zand en de promenade eromheen heeft) en je wifi te activeren. De naam van het netwerk is 'Santa Eulària' en door erop te klikken start de verbindingsprocedure.